Menu

John Grant

Stockholm

Göta Lejon
onsdag, 16 december 2020 kl:19:00

Senaste albumet Love is Magic från i fjol må ha varit en smarrig syntbakelse präglad av åttiotalsinstitutioner som Eurythmics och New Order men när John Grant nu ger sig ut på turné gör han det i duoutförande ihop med sin mångårige pianist Chris Pemberton. Sålunda har vi en avskalad föreställning att vänta där Grant gör intima versioner av favoriter från den egna katalogen, kanske inte så lite med anledning av att klassiska debutalbumet Queen of Denmark i år firar tioårsjubileum. 29 april går detta att avnjuta på Göta Lejon i Stockholm.

John Grant är den lika stoiske som smäktande barytonen som började sin bana i amerikanska indierockbandet The Czars. På sitt första soloverk Queen of Denmark, som utnämndes till 2010 års bästa av Mojo och där för övrigt Midlake stod för komp, varvade han komik och tragik över sublim softrock. Efterföljande skivor har alltmer fört in Grant, sedan flera år bosatt på Island, i elektroniska ljudvärldar men 2014 gav han också ut det storslagna livealbumet John Grant and the BBC Philharmonic Orchestra: Live in Concert.

Biljettsläpp 17/1 kl. 10:00

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.



John Grant
2024-11-11 21:00:00
Stockholm, Nalen – Stora Salen, Stockholm

Datum / Tid

onsdag, 16 december 2020 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

425kr - 425kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad