Menu

Tindersticks

Stockholm

Göta Lejon
måndag, 2 november 2020 kl:20:30

Jämt när nattromantikerna från Nottingham har hållit sig undan några år gör sig suget efter dem påmint. Där är vi nu, i ett läge då vi verkligen behöver Stuart Staples karaktäristiskt vibrerande baryton, märkt av nikotin och omkullkastad dygnsrytm, lika väderbiten som vacker, omöjlig att ignorera. Och så musiken som med sensibla spröt, mångfacetterad instrumentering och lågintensiv dramatik vispar runt strax bakom. I snart trettio års tid har Tindersticks skapat sin egna lilla värld. De har besjungit smuts, destruktivitet, lustar, barer och död men där sådant i händerna på andra lätt gränsar till det solkiga finns det alltid något belevat, ja rent sofistikerat, över Tindersticks inspelningar och uppträdanden.

Det nya albumet No Treasure But Hope släpptes i november och är Tindersticks tolfte sedan bildandet 1991. Precis som på föregångarna fortsätter de på nya skivan att förfina de stämningar som gjort det naturligt för deras musik att placeras i åtskilliga film- och TV-produktioner (de har ett tätt och mångårigt samarbete med regissören Claire Denis), konstinstallationer, modevisningar samt olika dans- och teaterprojekt. Förutom Staples finns i dag två ursprungsmedlemmar kvar i sättningen, David Boulter (klaviatur) och Neil Fraser (gitarr). Övriga två medlemmar, Dan McKinna (bas) och Earl Harvin (trummor), har varit med sedan en bit in på tjugohundratalet.

Som tidigare meddelat: som följd av regeringens beslut angående folksamlingar, tvingades vårens konserter med Tindersticks på Storan i Göteborg och Dramaten i Stockholm att ställas in. Biljetter som köpts till dessa evenemang återlöses automatiskt. Det nya datumet och spelstället för Stockholm blir 2 november på Göta Lejon och biljetterna släpps på tisdag 13 maj kl 10.00. Inget nytt konsertdatum presenteras i Göteborg.

Åldersgräns: 18 år, 13+ i målsmans sällskap.

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.



Tindersticks
2024-10-09 20:00:00
Stockholm, Göta Lejon



Tindersticks
2024-10-11 19:00:00
Göteborg, Pustervik

Datum / Tid

måndag, 2 november 2020 kl: 20:30

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad