Menu

Dionne Warwick - Shes Back: One Last TimeStockholm

, Göta Lejon
söndag, 3 oktober 2021 kl: 18:00

Det är en av musikhistoriens största stjärnor som söndagen den 25:e oktober går på Göta Lejons scen, nämligen Dionne Warwick.

Det är därmed upplagt för inget mindre än musikhistoria, eller a walk down memory lane, med sånger som Walk On By, I Say A Little Prayer, Close To You, Heartbreaker och Raindrops Keep Falling On My Head.
Det är första gången sedan 2007, som Dionne Warwick ger en konsert i Stockholm.

Dionne Warwick hade redan 1962 sin första hit med sången Don’t Make Me Over, och har sen dess haft fler än 50 hits på den amerikanska Billboardlistan. Under 1960-talet inledde hon ett samarbete med låtskivarparet Burt Bacharach och Hal David, som tillsammans med Dionne Warwick levererade något av det absolut bästa inom popmusik under 60 och 70-talet. Sångerna Do You Know The Way To San Jose, I Will Never Fall In Love Again, Alfie, The Look Of Love, Any One Who Had A Heart talar för sig själv. 1985 spelade hon tillsammans med Gladys Knight, Stevie Wonder och Elton John in That’s What Friends Are For, som blev en stor hit världen över och låg etta i fyra veckor på den amerikanska hitlistan. Dionne donerade allt överskott från sången till förmån för Aidsforskning.

Konserten i Stockholm, One Last Time, är en del av hennes farvälturné, där hon besöker hela Europa. Konserten i Stockholm är den enda konserten som hon gör i Sverige.

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid


2021-10-03 18:00

Plats

Göta Lejon
Stockholm, Götgatan 55

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        

Datum: Alla dagar


Tillbaka Sök

Välj stad