kl: 20:00

Lloyd Cole

Göta LejonDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Mer än tre decennier har gått sedan han frontade Lloyd Cole & The Commotions, vars litterära, smarta och lite lillgamla janglepop nådde avsevärda framgångar i mitten av åttiotalet. Rent musikaliskt har soloartisten Lloyd Cole varit mer sökande, för att inte säga experimenterande, och då i synnerhet under senare delen av sin karriär. Purfärska albumet Guesswork ger oss exempelvis en mogen sorts synthpop som får lyssnaren att se på upphovsmannen med nya ögon. På skivan återförenas han förresten med Neil Clark och Blair Cowan från just The Commotions, vilket resulterar i något av en nytändning där de lika omisskännliga som evigt älskvärda Lloyd Cole-melodierna är centrala. Det här lär framgå när han 13 mars intar Stenhammarsalen i Göteborg och 14 mars spelar på Göta Lejon.

Låtar som Perfect Skin, Forest Fire, Rattlesnakes, Are You Ready To Be Heartbroken och Lost Weekend gjorde tidigt Lloyd Cole till något av en Sverige-favorit. En kommersiell kulmen i vårt land, så här långt, uppnådde han som soloartist i början av nittiotalet med en svit utsökta album som Lloyd Cole (1990), Don’t Get Weird On Me Babe (1991), Bad Vibes (1993) och Love Story (1995). Faktum är att Lloyd Cole placerat inte mindre än sex album på topp 20-listan i Sverige. Han har fortfarande en både stor och trogen publik här och den speciella relationen kommer fördjupas ytterligare i mars.

Åldersgräns: 13år

Köpt biljett gäller till nya datumet.

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2021-05-06 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: