Menu

The Lord Of The Rings & The Hobbit - The ConcertStockholm

, Göta Lejon
söndag, 7 november 2021 kl: 16:00

The Lord of the Rings & The Hobbit - konsert med Pippin Billy Boyd.

Följ med in i Midgårds fantasifulla värld, när J. R. R. Tolkiens mästerverk framförs av en 90-manna symfoniorkester och kör, i två akter.

Tillsammans med skådespelaren och sångaren Billy Boyd, som spelade Pippin i filmtrilogin Lord of the Rings, kommer de ta med oss på ett stort äventyr, med de vackra melodierna från alverna och de hotfulla ljuden, från Mordor och de svarta riddarna.

Billy Boyd sjunger bl a sina låtar från filmerna, “Edge Of Night” och The Last Goodbye och under showen är han även vår berättare och kvällen kommer ge oss en unik musikalisk upplevelse.

Recensionerna i media hyllar föreställningen som bl a “En mycket känslomässig och mytisk upplevelse, från bombastiska trummor till spröda flöjttoner.”

The State Academic Symphony Orchestra of the Republic of Belarus
grundades redan 1927 och har tillsammans med the Shire Choir turnerat med showen i flera år på dom största konserthusen i Europa och med målet att ge sin publik en oförglömlig kväll. Ensemblen kommer även underhålla oss med musik av bl a Annie Lennox, Enya och Ed Sheeran i en totalt två timmar lång show i två akter.

Howard Shore som komponerade den numera världsberömda musiken för filmtrilogin The Lord of the Rings och The Hobbit, vann en Oscar för det.

Biografi Billy Boyd
William (Billy) Boyd föddes i Glasgow 1968. Hans föräldrar dog när han var mycket ung och han växte upp med sin syster Margaret och sin mormor. Innan han utbildade sig som skådespelare arbetade han som bokbindare i flera år. Han avslutade sin utbildning med ett diploma i Dramatic Arts vid den berömda Royal Scottish Academy of Music & Drama, där även Alan Cumming och James McAvoy studerade.

Han gjorde sitt första tv-uppträdande 1996 i ett avsnitt av den skotska tv-serien Taggart. Därefter dök han upp i flera tv-produktioner och spelade flera scenroller, t ex på Royal Lyceum Theatre i Edinburgh, inklusive William Shakespeares The Merchant of Venice och Much Ado About Nothing och Émile Zolas Thérèse Raquin. Han blev känd för en internationell publik 2001 för sin roll som Hobbit Pippin i Peter Jacksons filmatisering av Lord of the Rings -trilogin. Sedan dess har han varit med i Master & Commander - To the End of the World tillsammans med Russell Crowe och i många andra filmproduktioner.

Biografi Howard Shore
Howard Shore är en av de viktigaste kompositörerna av filmmusik någonsin. Flerfaldigt belönad med Oscars och Golden Globe-priser. Bland hans otroligt mångsidiga verk finns bl a musiken för The Silence of the Lambs, Philadelphia, Seven, Panic Room och The Aviator. Hans mest kända verk är dock musiken för Peter Jacksons “Lord of the Rings“ -trilogin, som han också vann en Oscar för.

... Fascinerande hur gnistan tänds under denna show, konserthuset förvandlas till Midgård! Man måste dock inte vara ett inbitet Frodo-fan för att få valuta för pengarna, med så mycket välgjord underhållning. ... Gå och se!
- Leipziger Volkszeitung

Den nära 100 personer stora symfoniorkestern och Shire-kören, spelade fantastiskt och tillsammans med solisterna - tog dom med publiken in i Tolkiens fantasivärld. Publiken lyckades få ut skådespelarna på scenen hela tre gånger med stående sina ovationer.”
- Westfalen-Blatt

Stämningen var fantastisk! Publiken applåderade som om de själva äntligen var tillbaka i Shire efter några spännande äventyr i Mordor. I slutet ville dom stående ovationerna aldrig ta slut. En riktigt trevlig kväll.”
- Neue Presse

Du kommer att se en väl genomarbetad produktion. Kören och symfoniorkestern spelar den världsberömda filmmusiken stor kraft och passion, och solisterna fångar magiska stunder. Ensemblen belönas självklart med stående ovationer.
- Osnabrücker Zeitung

Längd: Ca: 2 timmar ink paus

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid


2021-11-07 16:00

Plats

Göta Lejon
Stockholm, Götgatan 55

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        

Datum: Alla dagar


Tillbaka Sök

Välj stad