Menu

Wira-Spelen 15 JuliStockholm

, Isacs Äng
torsdag, 15 juli 2021 kl: 17:00

Wiraspelen är ett historiskt musikskådespel som sedan urpremiären 1985 spelats varje sommar (med undantag för coronapandemin 2020) utomhus, i det sagolikt vackra Wira Bruk i Österåker, Roslagen. Detta bara en dryg timmes bilresa från Stockholm.

Spelen är - med sina ca 100 aktörer, levande orkester, spelmän, egen kör och dundrande rytteri - ett av Sveriges största årligen återkommande musikskådespel. Den storslagna berättelsen om vänskap, kärlek, maktmissbruk och oväntade upptag från 1750-talets vapenbruk i Wira, har fänglslat både stora och små genom tiderna. Smedjorna som en gång hade ensamrätt att tillverka värjor till Svenska Kronan, brukas än idag och finns att beskåda intill spelplatsen och i byn håller restaurangen öppet för vår publik.

Skådespelet är skrivet av Leif Nilsson och tonsatt av Bo Hülphers och genom åren har flera välkända artister medverkat i Wiraspelen.
Hos oss spelar proffesionella och väletablerade skådespelare sida vid sida med hängivna amatörer vilket ger publiken ett alldeles unikt skådespel. Man glömmer inte ett besök i Wira i första taget.

I år tar vi extra mycket hand om er, för att säkerställa att FHMs och regeringens rekommendationer och beslut gällande pandemilagen efterlevs, vilket bland annat betyder att publiken kommer att anvisas till sina särskilda sittplatser av personal på plats, vid uppvisande av giltig biljett. Våra platser går alltså ej att platsbestämma själva och samtliga platser är under bar himmel.

Välkomna hela familjen!

Ca. 2 timmar, Paus ca. 20 min.


Läs mer om årets föreställning och ensemblen på a href=http://www.wiraspelen.se target=_blankwww.wiraspelen.se/a

a href=https://youtu.be/RsqbcJ5pmUg target=_blankWira-Spelen Trailer 2021/a

Datum / Tid


2021-07-15 17:00

Plats

Isacs Äng
Stockholm, Wira Bruk

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        

Datum: Alla dagar


Tillbaka Sök

Välj stad