kl: 19:30

Bill Maher

Göta LejonDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I mer än 20 år har Bill Maher satt standarden för hur rolig politisk satir kan vara på amerikansk tv. Först som programledare för “Politically Incorrect” (Comedy Central, ABC) och de senaste tolv åren med “Real Time with Bill Maher” på HBO. Mahers kombination av total ärlighet och förmåga att locka fram stora skrattsalvor har gett honom hela 33 Emmy-nomineringar.

“One of the leading satirists of his generation.” – Rolling Stone

Bill Mahers kritiska stil blev världskänd 2008 då hans banbrytande dokumentär “Religulous” riktade strålkastarljuset mot organiserad religion. Dokumentären regisserades av Larry Charles (“Borat”) och är den åttonde mest inkomstbringande dokumentären någonsin.

Han inledde sin standup-karriär redan 1979 och gör fortfarande 50 shower om året i utsålda arenor världen över. I vår är det Sveriges tur.

Pressröster om Bill Maher

“In his comic sensibility, Maher is the natural successor to the hilariously transgressive George Carlin as well as Lenny Bruce and Mort Sahl.”
/Newsweek

“Bill Maher has set a new standard for enlightened political conversation.”
/Vanity Fair

“With no interest in being either fair or balanced, Bill Maher just keeps getting sharper, funnier and meaner, much meaner…”
/Rolling Stone

“Of all the comic commentators, Maher is the gutsiest, boldest and least inhibited.”
/Washington Post

Utvalda YouTube-klipp
Bill Maher om Sarah Palin: https://www.youtube.com/watch?v=x2OUJ8ZUTiI
Bill Maher om Saudi-möte: https://www.youtube.com/watch?v=SjOvJgd-yag
Bill Maher om USA:s befolkning: https://www.youtube.com/watch?v=fys3MsKMpms
Bill Maher om Frankrike: https://www.youtube.com/watch?v=yKS0yISz6xQ


Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-05-26 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Bill Maher

William "Bill" Maher, Jr., född 20 januari 1956 i New York i New York, är en amerikansk komiker och samhällskritiker. Han har sin egen tv-show på HBO Real Time with Bill Maher. Maher använder satir för att kritisera de saker som han anser felaktiga i det amerikanska samhället, så som religion, George W. Bush, motståndet mot homoäktenskap med mera. Maher beskrev sig tidigare som libertarian men har flyttat till vänster och är idag progressiv och stödjer en utökad välfärdsstat och fackorganisationernas arbete.


Ett exempel på hans satir är från ett tillfälle då han var med på Larry Kings tv-show och en tv-tittare ringde in till programmet och ställde följande fråga:


Sedan 2006 är han även programledare för Amazon Fishbowl, ett intervjuprogram som visas på Internet-butiken Amazon.com. Maher var huvudperson i den religionskritiska filmen Religulous (2008).