Stäng reklam
Menu

Höstkonsert för Barndiabetesfonden

Stockholm

Gustaf Vasa Kyrka, Odenplan
söndag, 13 oktober 2024 kl:17:00

Nu är det dags för vår traditionella höstkonsert i Gustaf Vasa kyrka, Stockholm. som vi arrangerar till förmån för Barndiabetesfonden och forskningen om typ1-diabetes. Temat bygger på musik av den välkände och älskade kompositören Georg Riedel och i år är vi stolta och glada över att kunna presentera följande artistuppbåd:
Sopranen Hillevi Martinpelto debuterade på Kungliga Operan i Stockholm som CioCio San i Madame Butterfly och har sedan dess framträtt på de flesta av världens ledande opera- och konserthusscener. 1990 mottog Hillevi Birgit Nilsson-stipendiet och 2006 utnämndes hon till hovsångerska. Hillevi Martinpelto ackompanjeras av Thomas Schuback, pianist och professor i musikalisk gestaltning.
Gustaf Sjökvists kammarkör, en av Sveriges främsta körer som medverkar i många musikaliska sammanhang med bred repertoar och fokus på nutida musik. Körens konstnärlige ledare och dirigent är Florian Benfer.
Adolf Fredriks musikklasser Farsta, en profilskola med inriktning på musik som utbildar framtidens körssångare. Kören leds av Marcus Josephson, som är musiklärare kördirigent kompositör och musikproducent.
Helena Bergström, en av Sveriges mest älskade och hyllade skådespelerskor och regissörer med klassiska filmer som Änglagård och Black Jack på sin meritlista är konsertens konverencier. Nu senast kunde vi se henne i serien Bäckström på TV4 och framöver väntar nya spännande roller och regissörsuppdrag.
Barndiabetesfonden kämpar för en framtid utan typ 1-diabetes. Vi stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra typ 1-diabetes hos både barn och vuxna.
Varje år drabbas ca 2000 människor i Sverige av typ 1-diabetes, varav ca 900 är barn. Sjukdomen innebär intensiv egenvård dygnet runt, livet ut. Ingen vet varför man drabbas, och ingen som drabbas botas. Det vill Barndiabetesfonden ändra på! Det är vår övertygelse att forskningen kan besegra typ 1-diabetes med rätt resurser och visionen är att finna ett botemedel ttill 2040!
Konserten arrangeras av Barndiabetesfondens Lokalförening i Stockholm som drivs ideellt av engagerade medlemmar med nära koppling till sjukdomen. Läs mer om Barndiabetesfonden här https://www.barndiabetesfonden.se/

Datum / Tid

söndag, 13 oktober 2024 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Gustaf Vasa Kyrka, Odenplan

Karta (Google)

Typ

Opera

Kostnad

50kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad