Menu

Freddie Gibbs

Stockholm

Göta Källare
måndag, 8 september 2014 kl:20:00

Fredrick Tipton, 32 år, föddes och växte upp i den lilla staden Gary, Indiana. Där startade han sin rap-karriär 2003 och hann sedan släppa två mixtapes innan han 2006 blev signad till Interscope Records. Men debutalbumet fick dock dröja då kontraktet med Interscope tråkigt nog föll av. Istället så gick Freddie Gibbs tillbaka till sina mixtapes-rötter och gav ut ett flertal projekt under de nästkommande åren. Och det skulle komma att löna sig då han 2010 blev uppmärksammad som en av de intressantaste nykomlingarna av XXL Magazine.


Därefter tog Freddie Gibbs karriär raketfart. Han kom att släppa projekt med Statik Selektah, The Worldâ??s Freshest och nu senast â?Piñataâ? med den erkände producenten Madlib, ett album som hyllades världen över och som satte Freddie Gibbs på kartan som en av de mest mångsidiga rapparna idag.


Den 8:e september besöker Freddie â?Gangstaâ? Gibbs Stockholm och Sverige för första gången. Värd för kvällen är Abidaz & Chapee (Chapee Nâ?? Chess). Abidaz vann P3 Guld priset för bästa Hiphop/Soul tidigare i år med albumet "In & Ut".


På scen: Freddie Gibbs (US), Abidaz & Chapee (Hosts)


Vi vill tacka våra samarbetspartners Sneakernstuff, Göta Källare, Personalize It & F.M.K.

Datum / Tid

måndag, 8 september 2014 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Göta Källare

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

275

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad