Menu

Lisa Nilsson - Himlen runt hörnet 25 år

Stockholm

Göta Lejon
måndag, 16 oktober 2017 kl:19:30

I år fyller Lisa Nilssons album ”Himlen runt hörnet” 25 år och det firas med två jubileumskonserter på Göta Lejon i Stockholm den 16-17 oktober.

- Jag ser så oerhört mycket fram emot att väcka liv i de gamla låtarna, några av dem har jag inte framfört sedan mitten av 90-talet. Det blir spännande att se hur texterna landar i mig nu, att kliva tillbaka in i en skiva som betytt så mycket och som är en så viktig del av mitt liv - och andras. Några av musikerna i mitt band var med på inspelningarna då 1992 så det blir en resa i tidsmaskinen även för dom. Förutom att framföra plattans låtar kommer jag ta publiken med på en resa genom musik som inspirerat mig, musik som varit för mig vad Himlen runt hörnet kanske varit för dom…hälsar Lisa.

Lisa Nilsson slog igenom 1992 med dunder och brak över hela Norden då hon släppte sitt tredje album Himlen runt hörnet. Några av hennes största hits Varje gång jag ser dig”, ”Allt jag behöver” och Himlen runt hörnet” är från genombrottsskivan. Lisa har sedan släppt elva soloalbum men även lånat ut sin röst och gästat andra artister, bland andra Montserrat Caballé, Mauro Scocco, Bjørn Eidsvåg och Plura.

Föreställningstid 2,5 timme inkl paus

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid

måndag, 16 oktober 2017 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495kr - 595kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad