Menu

Sissels jul 2023

Stockholm

Göta Lejon
måndag, 27 november 2023 kl:19:00

Sissel har en helt unik förmåga att sprida julstämning och kommunicera med sin publik. Varje år får publiken uppleva en konsert där det oförutsägbara kombineras med de trygga och varma traditioner julen bjuder på. I år gör hon det igen när hon rullar ut med sin julturne ”Sissels Jul” i Norge, Sverige och Danmark.

Med sin kristallklara stämma har hon trollbundit publik i hela världen. Utöver att hon har rekordet för det bäst säljande albumet i norsk historia med ”Glade Jul” från 1987 har hon också blivit ett namn internationellt i samband med jul. Hon har gjort oförglömliga storkonserter som ”Christmas in Vienna” och ”Christmas in Moscow” med Plácido Domingo och Jose Carreras. Hon blev nominerad till en Grammy för julskivan ”Spirit of the Season” från 2016 tillsammans med The tabernacle Choir and Orchestra at Temple Square. Under 2022 samarbetade hon igen med den prisbelönta kören från Utah då de gav ut julskivan ”Winter Morning”. Hon kan nu också avslöja att det kommer mer nyinspelad julmusik 2023.

Sissel har i flera decennier turnerat i Skandinavien med sina julkonserter, något hon själv betraktar som en av jultidens höjdpunkter. Nu ser hon verkligen fram emot att göra det igen.

-”Konserten ska spegla tiden och musiken vi lyssnar på och behöver fram till julen kommer. Den är glad, vacker, rolig, känslosam och ska beröra.. När du som publik lämnar salen önskar jag att du ska känna att vi upplevde något tillsammans, och att det var unikt och särskilt för dig” säger hon själv.

Längd: 90 minuter, ingen paus

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid

måndag, 27 november 2023 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad