Menu

José González

Stockholm

Göta Lejon
tisdag, 5 december 2023 kl:19:30

De senaste sex månaderna har Jose González turnerat internationellt med sin nya hybridturne A tiger in paradise – en exklusiv kväll med Jose González. Publiken bjuds på en speciell kväll med en visning av nya dokumentärfilmen A tiger in paradise, en liveshow och ett ingående samtal mellan regissören av filmen Mikel Cee Karlsson och Jose González. Turnen har gått via Europa, fortsätter via USA under hösten och kommer göra ett stopp i Sverige. Den 5 december blir det premiär på Göta Lejon i Stockholm och den 6 december framförs föreställningen på Draken i Göteborg.

Dokumentärfilmen A tiger in paradise, om den hyllade musikern Jose González fick sin världspremiär i huvudtävlan på CPH:DOX tidigare i år. Det blev första stoppet på den unika hybridturnen som kureras som ”En exklusiv kväll med Jose González”. Under november gör man flertalet stopp i USA, bland annat i Los Angeles, Washington DC och New York och i början av december blir det Sverigepremiär. Efter Sverige fortsätter turnen ut i Europa igen och sätts bland annat upp i Paris, London och Madrid. Evenemanget består av en visning av den nya dokumentärfilmen, ett liveframträdande med Jose där han spelar några av sina mest populära och personliga låtar, samt ett samtal med filmens regissör Mikel Cee Karlsson. Nu kommer turnen till Sverige och det blir också dokumentärfilmens första möte med den svenska publiken.

De exklusiva kvällarna är ca 2 h och 30 minuter långa, varav 75 minuter tillägnas visningen av filmen.

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid

tisdag, 5 december 2023 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad