Menu

Förklädet - Succèmusikalen från Broadway

Stockholm

Göta Lejon
torsdag, 1 oktober 2015 kl:19:30

Succé för Förklädet – både press och publik jublar! Årets roligaste musikal har haft premiär på Göta Lejon. Missa inte chansen att se en unik skrattfest med stjärnspäckad ensemble. Aftonbladet ger 4 Plus och skriver: FANTASTISKT ROLIG, ”HATAR DU MUSIKALER? DÅ SKA DU SE FÖRKLÄDET. ÄLSKAR DU MUSIKALER? DÅ SKA DU SE FÖRKLÄDET.” Expressen lovordar musikalen, ger Björn Kjellman och Maria Lundqvist 4 getingar var, och skriver: BEGÅVAT OCH UNDERHÅLLANDE, LYSANDE PUBLIKKONTAKT. Svenska Dagbladet skriver: OTROLIGT SOFISTIKERAT OCH FLÖDANDE LUSTFYLLT, BJÖRN KJELLMAN ÄR ABSOLUT OEMOTSTÅNDLIG.

Uppsättningen på Göta Lejon fullkomligt vimlar av stjärnor, älskade för sina komiska ådror. Maria Lundqvist och Björn Kjellman leder musikalens galna upptåg tillsammans med Pernilla Wahlgren, Ann-Louise Hanson, Hanna Lindblad, Rennie Mirro, Kim Sulocki, Ola Forssmed, Per Eggers, Andreas Nilsson m fl. För regi och översättning står Edward af Sillén och översättning sångtexter Calle Norlén.

Förklädet är en modern, nyskriven musikal och en kärleksförklaring till de klassiska musikalkomedierna från början av 1900-talet. Det är en varm, härlig lek med tid, rum och fantasins okuvliga kraft. Det är en show i showen, en musikal som slår knut på sig själv och samtidigt bjuder på underbart storslagna musikalnummer och halsbrytande humoristiska krumbukter.

Historien tar sin början med att en medelålders man, besatt av musikalteater, spelar upp skivan från sin favoritmusikal ”Det påstrukna förklädet”. Plötsligt kommer karaktärerna och musiken magiskt till liv i hans lägenhet. Vi sveps med i den skruvade berättelsen om en glamorös brud och hennes dråpliga bröllopsdag med diverse förvecklingar som uppstår – allt medan mannen kommenterar, förklarar och lever sig in i musikalens fantasivärld.

Det är omöjligt att stå emot Förklädets annorlunda och humoristiska kärleksförklaring till gamla tiders musikalkomedi. Den gör succé nu för den svenska publiken och tidigare har den charmerat den svårflörtade Broadwaypubliken. Där spelades den 674 föreställningar, fick 13 Tony-nomineringar, 5 Tony-statyetter och 7 Drama Desk Awards.



Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid

torsdag, 1 oktober 2015 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

555kr - 695kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad