Stäng reklam
Menu

Spelmansmusik På Åsen: Siri Flensburg + Tuulikki Bartosik + Canberk Ula?

Stockholm

Hägerstensåsens medborgarhus
tisdag, 15 oktober 2024 kl:19:00

Återigen bjuder skivbolaget Supertraditional tillsammans med Hägerstensåsens medborgarhus in till tre höstkvällar i folkmusikens tecken! Några av Sveriges skickligaste spelmän och kvinnor intar stora salen med traditioner du antingen känner till eller får chans att bekanta dig med. Traditioner som ändå inte räds att gå mot det okända och samtida på samma gång som musiken allt som ofta klingar många generationer bakåt i tiden. 
Det är med glädje som vi får bjuda in till detta vardagsrum där alla Stockholmare under tre  vardagskvällar får ta del av den allra vackraste musiken. Varmt välkomna! 

Denna konsertkväll bjuder på ett minimaraton med fantastiskt solospel av olika karaktär. Låt oss presentera kvällens tre spelmän:Siri Anna Flensburg är sångerska och kompositör verksam inom den samtida, nordiska folkmusikscenen. Uppvuxen i Köpenhamn, med bakgrund inom den klassiska kyrkomusiken, och nyexaminerad i folksång från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, hämtar hon inspiration från gamla koralböcker och arkivinspelningar, och för så traditionen vidare genom en värld av mörka syntar och ljudkollage. Tuulikki Bartosik är musiker och tonsättare som uppskattats såväl som multiinstrumentalist som för sitt mångsidiga och innovativa musikskapande. Bartosiks musik beskrivs ofta som äkta och berörande, med en förmåga att nå in i de mänskliga känslornas djup och livets många komplexiteter. Hennes soloskivor har jämförts med framstående tonsättare som Eric Satie, Philip Glass och Terry Riley, och det senaste albumet 'Playscapes' har hyllats av både internationella kritiker och publik för sina banbrytande kompositioner, innovativa ljudlandskap och skickliga instrumentation. Samma album valdes till Songlines-magasinets prestigefyllda "Top of The World"-lista i den 23:e upplagan, “Årets folktronica” i Lira Musikmagasin samt mottog nominering som bästa experimentellt på Manifestgalan.

Canberk Ula? är en turkisk duduk-spelare bosatt i Sverige som med sin egen samtida ljudväv utforskar ny mark för turkiskt, anatoliskt, armeniskt och ottomanskt musikarv. Han är en mycket skicklig instrumentalist som samtidigt behärskar den avancerade traditionella skolan och respektfullt utvidgar gränserna för duduken med nya tekniker och elektroniska element. På Ula? senaste soloalbum (2024) samarbetade han med de norska toppmusikerna Arve Henriksen, Eivind Aarset, Bugge Wesseltoft och Jan Bang, ett samarbete som fick enhälligt positiv uppmärksamhet i internationell musikpress. Ula? navigerar balansen mellan tradition och experiment på ett mycket spännande vis. Han tycks hitta hem i en ambient anatolisk ljudvärld som liksom saktar ner flödet av tid och meditativt blandar gamla historiska melodier med nutida klanger.
HÖSTENS KONSERTER:
17/9 Spelkvinnor i Dalarna - Stockholmsrelease med Lena Willemark, Anna Möller, Ellika Frisell & Täpp-Ida Almlöf
15/10 Siri Flensburg + Tuuliki Bartosik + Canberk Ulas
19/11 Sofia Karlsson + Martin Hederos
Konsertserien genomförs med stöd av Stockholms stad.

Datum / Tid

tisdag, 15 oktober 2024 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Hägerstensåsens medborgarhus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad