Menu

Audi Fis Ski World Cup Stockholm 2019

Stockholm

Hammarbybacken
tisdag, 19 februari 2019 kl:17:00

World Cup Stockholm

Den 19 februari 2019 duellerar den alpina världscupens stjärnor i Hammarbybacken igen: kvinna mot kvinna, man mot man. Parallellslalom är alpinvärldens svar på friidrottens sprint, där den som är snabbast över mållinjen vinner.

Världscupen i Hammarbybacken är det största återkommande vintersportsevenemanget på svensk mark och intresset för den här skidfesten är enormt. 9000 personer fyllde läktarna till bredden förra året.

Du kommer att ha närkontakt med några av alpinvärldens största stjärnor, känna smaken av adrenalinet och mjölksyran som pumpar på den här av Stockholmskvällen inramade arenan. Från läktaren har du ögonkontakt med åkarna i stort sett från start.

Bli en av 9000 vrålande fans - missa inte Stockholms största vinterfest!

Information om tävlingen

Banorna är 180 meter långa, består av cirka 18 portar och två hopp och är med GPS utmäta med en exakthet ner till 0.5 cm. De två tävlingsbanorna, en röd och en blå, löper parallellt från toppen av Hammarbybacken in i målområdet som omgärdas av läktare. Varje heat består av två åk, ett i vardera bana. Om båda åkarna vinner varsitt heat avgörs vem som går vidare på tidsskillnad där man maximalt kan ta med sig ett försprång på 50/100 från första åket. Den som förlorar åker ut medan vinnaren går vidare till nästa runda. Tolv åkare är direktkvalificerade till tävlingen och ytterligare åtta kvalar om fyra platser.


Program
15.00 Insläppet öppnas, mat och dryck finns att köpa.
17.00 Åkarpresentation
17.30 Tävlingen startar
19.30 Prisutdelning
20.00 Arenan stänger


Kom i god tid så att vi har en välfylld läktare när tävlingarna startar, välkomna!

Datum / Tid

tisdag, 19 februari 2019 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Hammarbybacken

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

0 - 380

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad