kl: 14:30

Sportlov med Historiska – vad vet du om forntiden?

Historiska Museet Digitala ProgramDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Sportlov med Historiska – vad vet du om forntiden?


Tema: Bronsålder


Vad kan ben berätta för oss om livet på stenåldern? Vilka grejer var inne under bronsåldern och vad kunde människor roa sig med under järnåldern? Häng med på digitala visningar när våra pedagoger berättar om livet för länge, länge sedan. Ställ frågorna om forntiden som du aldrig fått svar på.


Historiska museets samlingar består av tio miljoner föremål från 10 000 år och största delen är arkeologiskt material. Vad kan arkeologiska fynd berätta och vilka metoder använder sig arkeologen av?


Visningen är anpassad för barn och unga i åldrarna 6–15 år. För att barnen ska få ut så mycket som möjligt av visningen är det bra om du som vuxen kan sitta med och vara ett stöd. Det kan dessutom vara spännande att ta del av visningen även för vuxna.


Visningen är digital och sker via programmet zoom. För att delta i visningen behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling. För att ansluta till visningen följer du länken som skickas med i bokningsbekräftelsen. Använder du en mobiltelefon kommer du behöva ladda ned appen ”zoom”. Visningen är kostnadsfri men behöver bokas.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2021-03-04 14:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: