Hökis Visrum Presenterar Hans Ellemar

HökisVisrumDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

 Skivsläpp KALYPSOMANEn kväll med rytmer från musiken med rötter i Trinidad och Tobago, fast på svenska. Konserten blir både en workshop om hur få till Calypso rytmer på gitarren och massor av kola låtar.. Sno min grej.Vi serverar fika i pausen för 20:-
Vi öppnar kl 18.00 - kom och se vår fina Cornelisutställning!Hans Ellemar. Med nya artistnamn är Kalypsoman. (Det gamla var Mighty Whitey). Min sång Kalypsoman förklarar min projektplan.
”Ni förstår jag är kalypsomaan. Jag vill uppnå mångfald genom enfald, det är allt” Jag gillar sång på svenska om det går för att texten ska nå fram. Så fungerar det när jag hör visor. Jag satsar på rytmer som jag lärt när jag spelat med steelbands i Sverige. Och musiken från Trinidad och Tobago hörde vi mest på. Jag spelar annan västindisk och latinamerikansk musik också. Men musik från USA finns det andra som spelar så att det räcker tycker jag.
Är det bara jag som sjunger kalypso på svenska? Naturligtvis inte men det syns inte mycket av det i så fall. Min andra punkt är SNO MIN GREJ! Jag hoppas få andra att ta efter mig. Jag ser varje konsert som en workshop för att andra ska förstå hur man gör om man vill göra sin egen eller sjunga andras sånger från t.ex västindien, gärna på svenska.
Lyssna på min skiva som musik och verktygslåda för att gå vidare. Riv väggen mot afrika och latinamerika i svensk visa om det nu nånsin funnits någon!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-01-16 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: