Menu

Hyd

Stockholm

HUS 7 - Slakthusområdet
fredag, 3 februari 2023 kl:20:00

Hayden Dunham är den Texas-födda artisten som tidigare synts i hyllade musikprojektet QT ¬– ett samarbete med A. G. Cook och den nyligen bortgångne banbrytande producenten SOPHIE. 2020 började Dunham verka under pseudonymen Hyd och har sedan dess släppt elektronisk innovativ pop hos skivbolaget PC Music. Nu är Hyd aktuell med ny musik och fredagen den 3 februari 2023 kommer hon till Hus7 i Stockholm.

2021 debuterade Hyd med singeln ”No Shadow” som banade väg för sin självbetitlade EP som släpptes några månader därpå. Det fyraspåriga musikprojektet gavs ut hos det brittiska skivbolaget och konstkollektivet PC Music, med medverkan från sina producentkollegor A. G. Cook, Caroline Polachek och umru. Låtarna skrevs efter en period i Hyds liv då hon tillfälligt förlorat synen. I stället för att sörja förlusten av ett sinne tog Hyd tillvara på hur det också förstärkte andra. "In total darkness you realize you are beyond your body”, säger hon i en intervju med Paper Magazine. Fram växte musik med hypnotiska melodier och starka synthljud, där också A. G. Cooks säregna ljudvärld gör sig framträdande.
I ett raskt tempo har Hyd fortsatt släppa ny musik. I juli kom Polachek-producerade singeln ”Afar” som följdes upp av den superfärska singeln ”So Clear”. I november kommer det efterlängtade debutalbumet “Clearing” och det är med nya musiken i ryggen som Hyd intar scenen på Hus7 i Stockholm den 3 februari.

Åldersgräns: 18+

Dörrar: kl. 19:00

Arrangör: Live Nation

Datum / Tid

fredag, 3 februari 2023 kl: 20:00

Plats

Stockholm, HUS 7 - Slakthusområdet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad