Menu

Spectral Wound + Hellripper

Stockholm

Hus 7
lördag, 29 oktober 2022 kl:20:00

Spectral Wound grundades 2014 i Montreal, Québec och efter ledgitarristen Mike Kirkenbranssars avgång och med släppet ”Terra Nullius” (2015) expanderade Spectral Wound sin lineup med gitarristen Patrick McDownall och Sean Zumbusch. Gitarristerna utvecklade och definierade bandets sound vilket vi fick ta del av i den monumentala skivan ”Infernal Decadence” (2018). Med värvningen av Samuel Arseneau-Roy på bas 2019 släppte bandet ”A Diabolic Thirst” 2021. En skiva som är grymmare, mer våldsam men som har ett jublande melankoli som beskriver dagens Spectral Wound perfekt.
"Oförnekat och otvetydigt, black metal i sin renaste, mest outspädda form... Nådlös elit, men inte elitistisk, straffande perfekt men ändå fängslande rå i sina ofullkomligheter, A Diabolic Thirst är en sällsynt årgång verkligen, ett album som inte bara är det bästa i Spectral Wounds karriär utan också ett av årets bästa black metal-skivor." - NO CLEAN SINGING
Hellripper är ett enmansband som spelar black och speed metal som har sin bas i det skotska höglandet. Bandet består av den multiinstrumentala James McBrain som har Venom, Kreator, Sabbat [JPN], Metallica med flera som inspiration. Hellripper formades i slutet av 2014 och släppte EP:n ”The Manifestation of Evil” i början av 2015. Bandet visade då sitt budskap klart och tydligt, totalt jävla kalabalik.
Åren 2015 och 2016 fick vi se några EP-släpp samt släpp av split EP:s från Hellripper som blev positivt mottagna av fans. Bandets debutalbum ”Coagulating Darkness” släpptes april 2017 via det tyska skivbolaget Barbarian Wrath (CD), Diabolic Might Records (vinyl) och det skotska skivbolaget Granite Factory Records (kassett). Albumet blev hyllat av undergroundscenen samt fick positiva recensioner från tidningar som Metal Hammer och Noisey. Noisey kallade även Hellripper för ”Skottlands kung av den hemliga moshen”.
Slutet av 2019 signade Hellripper med Peaceville Records för att släppa sitt andra album ”The Affair of the Poisons” 2020. Detta blev att lyckat album och bandet fick för första gången synas på den amerikanska Billboardlistan. Bandets nästa fullängdare är planerat att släppas sent 2022.
Åldergräns 18 år.

Datum / Tid

lördag, 29 oktober 2022 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Hus 7

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad