Menu

Spelmansmusik På Åsen: Marcus Price & Isak Hedtjärn

Stockholm

Hägerstensåsens medborgarhus
tisdag, 7 maj 2024 kl:19:00

Vi är glada att få presentera en fortsättning på konsertserien Spelmansmusik på Åsen tillsammans med skivbolaget Supertraditional! Under fyra vårkvällar öppnar vi upp stora salen för konserter med spelmän av alla dess sorter. Musiker med traditionen som grund, nyfikenheten som kompass och folkmusiken som sin heta älskare. Enkelt, skickligt och jättebra musik utlovas. Varmt välkommen till ett gemensamt vardagsrum där folkmusiken får växa och rota sig rakt in i Stockholmarnas hjärta!  

Säsongsavslutningen bjuder på Klara Källström solo och Marcus Price & Isak Hedtjärn: Beats på svenska  Klara Källström  

Klara Källström är cellist och folkmusiker från Ångermanland, bosatt i Stockholm. I hennes soloprojekt målas ett sällsamt ljudlandskap upp, med cello, röst och elektronik. Här möts lekfulla instrumenttekniker, färger och sounds med sväng och tonalitet från den nordiska folkmusiken. Suggestiva grooves och rika klangfärger tillsammans med en kraftfull röst och egenskrivna texter får skildra det som både bär och bränner oss genom livet. Med en stark scennärvaro och ett innerligt budskap skapar Klara en musikalisk glänta dit man går både för att vila och väckas till liv.  

Marcus Price och Isak Hedtjärn  

När Jan Johanssons klassiska album Jazz på svenska släpptes för snart sextio år sedan var jazzarrangemangen av traditionella folkvisor något som aldrig hörts tidigare, inte i sådan koncentrerad form i alla fall. Något årtionde senare sågs skivan som det mest självklara uttrycket inom svenska musik. Nu plockar Marcus Price upp tråden med albumet Beats på svenska, där han kopplar samman gånglåtar och polskor med utforskande, utomjordiska elektroniska beats. Till Spelmansmusik på Åsen har han med sig mästerimprovisatören, blåsmusikern och multiinstrumentalisten Isak Hedtjärn som nog snart spelat överallt, på allt, med alla. En match in heaven, fast på Åsen.  

När Marcus Price klev in på Sveriges hiphopscen för snart 25 år sen var han en fjärdedel av den nyskapande kvartetten Fattaru. Sedan dess hans musikaliska bana kantats av allt från brännvinsmarinerad bass music under aliaset Basutbudet, elektroniska klubbhits med vapendragaren Carli, tillbakalutad futuristisk hiphop som del av sextetten Safe House Staff och ett oräkneligt antal remixer, produktioner och gästinhopp. Men nu är det som om Price stannat upp för att utforska svenska landskap med överblick från yttre rymden, med uppmärksammade plattan Beats på svenska. Albumet rotas i den rika svenska folkmusikens mylla samtidigt som det sträcker sig mot galaxerna. Price reser bakåt i tid, hittar ljud som ekat mellan berg och dalar, på sjöar och öar, där boskap betat och folk stretat. Med samplers, sequencers och trummaskiner har han gjort en 540-graderssväng och stakat ut en riktning som ingen med rötterna i svensk hiphop gjort tidigare. Och resultatet är magiskt!  Konsertserien genomförs tillsammans med studieförbundet Bilda och Stockholms stad. 

Datum / Tid

tisdag, 7 maj 2024 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Hägerstensåsens medborgarhus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad