Stäng reklam
Menu

Bambo Cissokho & Sabou

Stockholm

Hägerstensåsens medborgarhus
lördag, 5 oktober 2024 kl:19:00

Varmt välkommen till en senegalesisk heldag på Hägerstensåsens medborgarhus! Dagen bjuder på workshop i dans, senegalesisk mat, konserter och DJ-set! 

15-17 Dansworkshop med Serigne Dial
19-21 Konserter med Lamine Toure och Bambo Cissokho & Sabou
21-22 DJ-set med Klubb Mariamas egen Robbie Rulah
Innan konserterna serveras senegalesisk mat i kafeet.

Dansworkshopen leds av Serigne Dial, en dansare och slagverkare från Dakar, numera bosatt i Kiruna. Sen flytten till Kiruna har Sergine varit en aktiv pedagog inom trumspel och dans, parallellt med egna uppträdanden. Nu finns chansen att ta del av en workshop i Hägersten!

Hägerstensbaserade Lamine Toure föddes i Ziguinchor och är slagverkare och sångare, med kalimba som huvudinstrument. Han turnerade under flera år med det legendariska bandet Toure Kunda och var med och startade afrofusion-bandet Nakodje.Bambo Cissokho & Sabou blandar musik från Casamance i södra Senegal med reggae, jazz och mbalax-rytmer. Blandningen skapar ett oemotståndligt sväng som tillsammans med en rejäl dos spelglädje kan få vilken publik som helst att resa sig från sina stolar. Bröderna kommer ifrån en stor griot-familj som ägnat sig åt musik och historieberättande i generationer, vi kommer höra den traditionella senegalisiska musiktraditionen blandas med Bambo Cissokhos egna kompositioner.
 Evenemanget arrangeras av Klubb Mariama i samarbete med Hägerstensåsens medborgarhus, Föreningen Afrikultur och Bilda studieförbund, med stöd av Stockholm Stad, Region Stockholm och Kulturrådet.AFRIKULTUR är en förening som liksom Klubb Mariama arbetar för att sprida afrikansk kultur i Stockholm, inte minst genom sitt årliga evenemang Afrikadagen.

Datum / Tid

lördag, 5 oktober 2024 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Hägerstensåsens medborgarhus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad