Menu

Dansa samba med mig - En hyllning till Cornelis

Stockholm

Intiman
fredag, 16 november 2018 kl:19:30

Dansa samba med mig - En hyllning till Cornelis.


Sveriges största pardanskompani Move Your Feet AB presenterar dansikalen
Dansa samba med mig – En Hyllning till Cornelis, med dansaren och koreografen Tobias Karlsson i spetsen och några av landets bästa dansare kända bl.a. från bl.a. Let´s Dance.


I Dansa samba med mig får du som åskådare uppleva Cornelis på ett helt nytt sätt. Det blir en resa mellan Brasilien och Sverige, Sorg och lycka samt 1600-tal och 2017. Dansare kommer att illustrera låtar sjungna av tre sångare som kompletteras med inspelningar från artister som Lill Lindfors, Jack Vreeswijk och Alexander Rybak. Klassiker som Brev från Kolonien, Felicia adjö eller balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind är bara några av låtarna som kommer att sjungas.


Cornelis kom till Sverige vid 12 års ålder med känslan av att plötsligt befinna sig i ett annat land och inte passa in. Även historien i dansikalen tar upp hur det går att kämpa sig förbi alla hinder på vägen och lyckas, likt Cornelis som en dag blev en av landets största poeter. På samma sätt visar sig flickan i ”Dansa samba med mig” också ha oanad potential trots hennes tillsynes ofördelaktiga giv i livet och som ung invandra till Sverige. Det handlar om att vi måste våga räcka ut en hand till andra, både för att hjälpa eller för att själva få en knuff i rätt riktning.


Med tolv stycken proffsdansare och tre underbara sångare bjuder dansikalen på en resa mellan kärlek, svartsjuka, svek, utanförskap, passion och åtrå med texter från Cornelis Vreeswijk.


”Det är en ynnest att få jobba med Cornelis ovärderliga låtskatt” -Tobias Karlsson

Datum / Tid

fredag, 16 november 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Intiman

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

695

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad