Menu

Musikalkomedin THE FULL MONTY - allt eller inget

Stockholm

Intiman
fredag, 10 mars 2023 kl:19:00

Föreställningslängd: ca 2 h och 50 min inkl. paus.

En musikalkomedi med häftig pop-rockmusik och fin story baserad på kultfilmen med samma namn som blev en stor succé när den släpptes 1997. Den handlar om en grupp arbetslösa stålarbetare, som är frustrerade över livet, kvinnorna och arbetet, som bestämmer sig för att oavsett utseende, förmåga eller något annat så kommer de att bli de bästa ”chippendale-stripparna” som Yorkshire någonsin sett. Trots att berättelsen är en komedi berör den även allvarliga ämnen som arbetslöshet, fäders rättigheter, depression, impotens, homosexualitet, kroppsuppfattning, arbetarklasskultur och självmord.
The Full Monty är en berättelse med mycket hjärta. Ända till slutet kommer publiken att undra om dessa missanpassade män verkligen kommer att lyckas. Med en häftig blandning av knivskarp humor, kraft och styrka som gör en tårögd är denna hjärtevärmande, optimistiska komedi ett måste för alla!
The Full Monty vann BAFTA Award och European Film Award för bästa film och var nominerad i Acadamy Awards för bästa bild, bästa regi och bästa originalmanus. British Film Institute rankade The Full Monty som den 25:e bästa brittiska filmen under 2000-talet. Filmen anpassades till musikal 2000 och till teater 2013. The Full Monty var en stor kritikersuccé vid filmsläppet och rönte en stor internationell kommersiell framgång.
När de spionerar på sina fruar på en "Girls Night Out", ser denna grupp arbetslösa stålarbetare från Yorkshire hur kul kvinnorna tycker om att titta på manliga strippor. Männen är avundsjuka, arbetslösa, känner sig omanliga och kommer då på ett djärvt sätt att tjäna lite snabba pengar. När de förbereder sig känner de sig extremt utsatta, inte fysiskt utan känslomässigt. När de övervinner sina rädslor, självmedvetande och fördomar, kommer männen att upptäcka att de är starkare som grupp, och styrkan som de finner i varandra ger dem det individuella modet att "släppa det."
Historien utspelar sig i Sheffield, South Yorkshire, under 1990-talet och handlar om sex arbetslösa män, fyra av dem före detta stålarbetare, som bestämmer sig för att sätta upp en egen strippshow (à la Chippendale-dansarna) i sin hemstad. Sedan Jerry (Gaz i filmen) blev av med sitt jobb har han inte kunnat betala underhåll till sitt ex som nu har fått ensam vårdnad om sonen. En dag ser Jerry en skara kvinnor som köar utanför en lokal klubb för att se en Chippendales striptease. Han förstår att här skulle han kunna tjäna pengar och blir väldigt inspirerad till att bilda sin egen stripteasegrupp med hjälp av lokala män, i hopp om att tjäna tillräckligt med pengar för att betala av sina underhållsskulder. Han inser att manlig striptease är den lätta och rätta vägen till både pengar och kvinnor. Jerry förklarar för männen att deras show kommer att bli mycket bättre än de välkända Chippendales-dansarna eftersom de kommer att gå "the full Monty" – strippa hela vägen – därav titeln.
Tafatt skapar de sin egen koreografi. Problemet är att de inte ser bra ut och de kan INTE dansa.
Historien avslutas med att gruppen uppträder på en scen framför ett entusiastiskt fullsatt hus, med häpnadsväckande framgång. Det fullkomligt kokade i lokalen …Succén var ett faktum!
Arrangör: Stage Fantasy

Datum / Tid

fredag, 10 mars 2023 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Intiman

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

795kr - 895

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad