Menu

CCQ

Stockholm

Fasching
onsdag, 13 september 2017 kl:18:00

CCQ


När trumslagaren Christopher Cantillo samlar ihop sin egen orkester är det med två saxofonkolosser och en flitigt anlitad basist som han intar Faschings scen.


Som medmusiker rör sig Cantillo mellan några av landets främsta frijazz- och artpopgrupper. Han kan ses spela med bland andra Nils Berg Cinemascope, Mats Äleklint Quartet, Anna von Hausswolff och Lonely Dear. Förutom med sin egen grupp kan Cantillo ses på Fasching tillsammans med Filip Augustsons Viva Black och sir Was längre fram i höst!


Nu har trumslagaren samlat ihop en egen grupp som i vinter släpper sitt första album i denna konstellation på jazzindiebolaget El Dingo Records. Komponerandet har han lagt i händerna på sina medmusiker som skrivit materialet som kan höras på skivan och under denna konsert. De tre kompositörerna tillika Cantillos medmusiker för projektet utgörs av tre rutinerade personer som är välkända namn inom den svenska jazzscenen. De två saxofonkolosserna Joakim Milder och Fredrik Ljungkvist samt basisten Pär-Ola Landin har genom åren satt sin prägel på den svenska jazzen med otaliga gig och inspelningar.


Det handlar om samtida europeisk jazz med många influenser. Lyriskt, abstrakt, ösigt och lugnt – något för hela familjen enligt gruppen själv.


Joakim Milder - saxofon
Fredrik Ljungkvist - saxofon
Pär-Ola Landin - kontrabas
Christopher Cantillo - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 13 september 2017 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad