Menu

Stadsvandring: Om barnmorskanStockholm

, Stockholms Kvinnohistoriska
måndag, 5 juli 2021 kl: 17:00

Följ barnmorskan på Södermalm som hastar fram för att hinna till nästa förlossning – i en tidsresa från medeltid till 1900-tal.


Barnmorskan har varit en doldis i Stockholms historia och samtidigt spelat en avgörande roll i människors liv. I den här stadsvandringen följer vi barnmorskans spår – från Slussen till Södra BB. I fantasin besöker vi även obduktionssalen i nuvarande Stadsmuseet och fler dramatiska platser.


GUIDE:
Lisa Öberg, docent i historia.


? När? Måndag 5 juli kl. 19.00–20.15


? Var? Vandringen startar i Ryssgården utanför Stadsmuseet i Stockholm.


? Kostnad? 50, 100 eller 150 kronor. Du väljer själv hur mycket du vill betala. För att vandringen ska kännas så trygg som möjligt har vi ett begränsat antalet platser, totalt 10 stycken.


? Tillgänglighet? Vi kommer inte använda trappor utan det går fint att delta med till exempel rullstol eller rullator.


I STOCKHOLMS KVINNOHISTORISKAS VANDRINGAR får du följa en guide som lyfter berättelser om kvinnor som utspelat sig runt om i staden. Vi erbjuder både digitala och fysiska vandringar.


KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT. Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Vi arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se Med stöd av Stockholms stad.

Datum / Tid


2021-07-05 17:00

Plats

Stockholms Kvinnohistoriska
Stockholm, Ryssgården, Stockholms stadsmuseum

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 150

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        

Datum: Alla dagar


Tillbaka Sök

Välj stad