Menu

Stockholm Gin Fest 2024

Stockholm

K-märkt Garnissonen
lördag, 8 juni 2024 kl:13:00

På lördagen den 8 juni 2024 (Världens Gin-dag) återvänder vi med den fjärde upplagan av Stockholm Gin Fest och firar en gång till med traditionen, Sveriges första och Stockholms enda gin-festival! Gästerna kommer att få möjlighet att prova många typer av gin från dussintals olika destillerier, blanda sin favorit-GT och till och med delta i workshops och privata provningar.
I år presenterra vi och delar ut sveriges första Peoples Gin Awards och Peoples Tonic Awards då du får chansen att rösta på din favorit gin och gin och tonic i vår valbås.Festivalen kommer att ha två sittningar. Den första sessionen börjar kl 13:00 och slutar kl 17:00. Den andra sessionen börjar kl 17.30 och slutar kl 22.00. De sista beställningarna kommer att ske 30 minuter innan sessionen slutar.Biljetter kommer att finnas tillgängliga i 3 olika former. För varje pass och hela dagen.Varje gäst får vid inresan ett GT-glas att använda och ta med hem för att behålla. Drycker kan köpas direkt från utställarna i deras montrar med hjälp av en elektronisk betalningsmetod. OBS! Festivalen är kontantfri!Garderoben ingår inte i biljettpriset, detta kostar 30kr och betalas på plats.På festivalen kommer du också att ha möjlighet att delta i en mängd olika privata masterclasses, som ger dig en unik inblick i ginens värld, dess historia, kultur och cocktails.Våra utställare kommer att placeras inne i huvudlokalen och i innegården. Den enorma innergården har en stor fontän, två små parker med gröna gräsmattor och picknickbänkar.OBS. Sista inträde 20.00. 20-årsgräns. Personer under 20 år kommer att nekas inträde. Medtag ditt giltiga ID-kort. Detta gäller även barn i barnvagn/bajal. För bokning av 10 personer eller fler vänligen skicka ett mail till info@swedenginfest.com
Utställare: 
(Listan uppdateras regelbundet med många flera utställare)
Tarsier South East Asian Spirit
Koster Spirits
Spirits of Trosa
H.A.R.R.E.L
Skrea Backe Destilleri
Thyrus Wine Co. : Never Never Gin
Stockholms Bränneri
Renbjer Fine Spirits: Haymans, East 135, Gunroom, Lyden
Nigab: Hendricks Gin
Mick & Jack Skånsk Handverksgin
Spring Wines & Spirits: Cittadelle
Hammarby Sjöstad Destilleri
Fintling Beverages: Thornæs Distillery
Hammars Bryggeri Tonics
Ginlabbet Stockholm
Moestue & Cask: Generous Gin, Gibsons Gin
Copper Club Distillery
Liath Drinks: Giants, Copeland, Blackwater, Poachers Tonic
Cheers Wine: Cyrus Saffron Gin
Dica Vin & Sprit: Full Circle Destillers Co.
The Wine Hub: Speed tastings vid montern (skaffa en biljett till deras provningar på biljettsidan och boka en plats).
Isbudet

MASTERCLASSES:(biljetter, priser, villkor finns på biljettsidan under beskrivningen här)
En Svensk Ginresa (50 mins)
13:00 - 13:50. Plats: Chambre Separee. Språk: Svenska
Följ med ginkännaren Jens Josefsson, författare till boken Svensk Gin, på en resa bland svenska gindestillerier. Tillsammans provar vi fyra olika svenska Gin & Tonics av högsta kvalitet som visar på bredden bland svenskt hantverk. En provning, men också en lektion i hur man lyckas med sin GT och tar den till nya höjder. 
Få tidig tillgång till festivalen (12:45) med denna masterclass. Du behöver en biljett till den första sessionen eller en heldagsbiljett.

En introduktion till Navy Gin
16:00 - 16:50. Plats: Chambre Separee. Språk: Svenska
Navy Gin, vad är det och hur skiljer det sig från annan gin? Vi kommer att prova 3 olika Navy Gin och två klassiska drinkar baserade på Navy Gin. Provningen leds av Lars Renbjer som har arbetat i mer än 20 år i spritbranschen och som har ett specialintresse för sprit med marina kopplingar.Du behöver en biljett till den första sessionen eller en heldagsbiljett.

En Ginresa till Österlen (50 min)
17:00 - 17:50. Plats: Enbärsträdgården (utomhus). Språk: Svenska
Välkommen till en spännande Masterclass med Richard (Taste.of.gin) och Mats (MatsOlssoncocktails) där vi tillsammans ska sätta våra smaklökar på prov genom att göra en resa med Bonalumi Bottlers giner. Ni kommer att få prova 2 ordinarie giner och 2 experiment. Och med er hjälp kanske vi kan hitta nästa produkt att lansera. Innan vi når slutet på resan kommer ni att få göra er egen Gin och tonic med en av dessa giner och en tonic efter eget val från Åhus tonic. Dessutom kommer vi att ha en liten utlottning bland deltagarna om en riktigt cool keps. Missa inte detta. Så välkommen att lära dig mer om Bonalumi Bottlers och deras giner. Sedan kommer det även att finnas ett enbärsdestillat för dem att smaka på, bara för att få en bättre bild av enbär.Om vädret är dåligt flyttas provningen inomhus. Få tidig tillgång till festivalen (16:50) med denna masterclass. Du behöver en biljett till den andra sessionen eller en heldagsbiljett.

MasterClass med BrandStar Alliance (50 mins)
Det vilda, mystiska och förtrollande sverige
17:30 - 18:20. Plats: Chambre Separee. Språk: Svenska
En spännande master-class där ni träffar Steven Kautzky Andersson och Catherine Engelbrekt, grundarna av det nischade dryckesföretaget BrandStar Alliance. De...

Datum / Tid

lördag, 8 juni 2024 kl: 13:00

Plats

Stockholm, K-märkt Garnissonen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad