Menu

La Reyna y La Real (CU)

Stockholm

Kafe Himlavalvet
torsdag, 18 augusti 2022 kl:19:30

**La Reyna y La Real **
La Reyna y La Real – Rap, soul och klassiskt kubanskt i ny tappning, är tveklöst en av de hetaste grupperna i Havanna 2022. Efter att ha gjort en stor framgångsrik nationell turne i Kuba under våren, spelningar på Fabrica de Arte och festivaler i såväl Havanna som Berlin ger de sig nu ut på svensk turné. På percussion har de med sig Yaimi Lay Karell, en av de mest meriterade percussionisterna och som har delat scen med flertalet av de största kubanska artisterna.
La Reyna & La Real är två oerhört karismatiska och uttrycksfulla kvinnliga artister som 2012 bestämde sig för att göra gemensam sak. De hade redan rönt framgångar och uppmärksamhet i Havanna var för sig men i och med bildandet av duon ökade slagkraftigheten och därmed intresset rejält. Två kaxiga tjejer med tydliga feministiska perspektiv i Hip Hop / Rapgenren där männen var och är tongivande, en blandning av känslighet och råhet som landar i ett tämligen eget kvinnligt rap-uttryck. Helt följdriktigt kom ett smärre genombrott i Kuba 2017 då de tilldelades flera priser i olika galor och även framträdde i flera stora shower, Cuerda Viva, Cubadisco och Lukas Awards.
De har framträtt på de viktigaste scenerna på Kuba, såsom Havana World Music 2015 och 2022 (med Equis Alfonso) och t ex Selam festival där de delat scen med Timbuktu, Linda Pira och Cleo. På den internationella sidan har de bl a gjort succéer i festivalerna Arts of Cuba som hölls i Kennedy Center i Washington Maj 2018 och Cervantino Festival, Guanajuato, Mexiko, Oktober 2021.
Två studioalbum har givits ut till dags dato, 2017 kom hyllade debutalbumet Miki and Repa och 2020 släpptes uppföljaren MIRAME, med Eme Alfonso som gäst. Båda albumen kan avnjutas på allehanda strömningstjänster.
OBS! Biljetten är en ståplats-biljett. Det finns ett begränsat antal sittplatser. Gäster som förköpt mat är garanterade sittplats.
Kafé Himlavalvet är en pärla högst uppe i Observatorielunden med fenomenal utsikt över Vasastans plåttak ända bort till Astrid Lindgrens gamla hem (nej, inte i Småland, SÅ bra utsikt är det inte...). Fullständiga rättigheter!
Varmt välkomna!
I samverkan med Bilda.

Datum / Tid

torsdag, 18 augusti 2022 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Kafe Himlavalvet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad