Menu

Sam Outlaw

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
tisdag, 25 oktober 2016 kl:21:00

Bara några månader efter sitt förra Europabesök kommer succésångaren Sam Outlaw tillbaka för att återbesöka vad som kvickt blivit en av hans viktigaste marknader. Rootsy Music är glada och stolta över förtroendet att återigen stå värd för Sverigebesöket! Ni ser honom den 25 oktober på Kägelbanan!


”The future’s bright for the young Angeleno
And an old song plays in his head
Far as he knows…”


Dessa rader från titelspåret på Sam Outlaws succéalbum Angeleno kan nästan anses vara biografiska. Outlaw är en närmast chockartat framgångsrik countrysångare från södra Kalifornien som formats av amerikansk västkustcountry, samtidigt som han sugit åt sig av allt från klassisk Bakersfield-honky tonk till sjuttiotalets Laurel Canyon-pop - och blandar ihop alltsammans till ett sound som är lika delar då, nu och längre in i framtiden.
”Musiken jag spelar kallar jag för SoCal Country”, säger han. ”Det är countrymusik med en känsla av södra Kalifornien. Vet inte vad det är med södra Kalifornien som ger musiken den där speciella känslan, men det finns en speciell tankegång gällande låtskrivande som jag gillar: Alla låtar, även glada låtar, skrivs med ett visst mått av ledsamhet. Om det finns en särskild ledsamhet i södra Kalifornien så är det i så fall en överhängande skugga från en tidsanda som inte existerar längre. Men det finns även optimism där.”
Tidigare i år gjorde Sam Outlaw en bejublad Skandinavien-turné med fulla hus i Stockholm, Göteborg, Kristianstad och småländska Storebro, och endast ett halvår senare är det alltså dags igen för denne mästerlige låtskrivare, sångare och gitarrist att komma tillbaka.
Missa honom inte!


Sam Outlaw
2024-04-23 21:00:00
Stockholm, Nalen – Stora Salen, Stockholm



Sam Outlaw
2024-04-24 19:00:00
Göteborg, Pustervik

Datum / Tid

tisdag, 25 oktober 2016 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad