Menu

Firefox AK

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
torsdag, 26 oktober 2017 kl:18:00

Firefox AK, eller Andrea Kellerman som hon kallar sig till vardags, ägnar sig åt melankolisk och elektronisk pop som utgör ett perfekt ljudmotiv till textrader om förälskelse, längtan, oövervinnerlighet och uppgivenhet. Det långsamma tempot, de tunga synthmattorna, de flerstämmiga körerna och den analoga ljudbilden följer en musikalisk tråd och hon fångar vemodet när någonting tar slut, men även spänningen och pirret när någonting annat tar vid.


Det har gått tio år sedan Firefox AK släppte det hyllade debutalbumet Madame Madame, en skiva som på flera sätt blev banbrytande för inte minst den svenska elektronika-scenen. Då bestod hennes ”band” av en ipod som följde med henne på otaliga turnéer både i Sverige och utomlands.


Under en tid var hon också gitarrist i Hello Saferides liveband och hörs på duetten Long Lost Penpal från Hello Saferides förstlingsverk Introducing: Hello Saferide. Efter det tog karriären fart på allvar vilket bland annat resulterade i en Grammisnominering för albumet If I Were a Melody. Uppföljaren, Color the Trees, gavs ut på ett storbolag i Tyskland och singelspåret Boom Boom Boom blev en rejäl radiohit i landet. Vid samma tid fick Firefox AK även det ärofyllda uppdraget att agera förband åt megabandet The Hurts under deras Europaturné.


Presenteras i samarbete med Headstomp. Med reservation för ändringar.

Datum / Tid

torsdag, 26 oktober 2017 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad