Menu

Superorganism

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
måndag, 26 februari 2018 kl:20:00

Då och då dyker det upp band som lyckas fånga allt som är spännande med samtiden. År 2017 kan det bandet mycket väl vara kollektivet Superorganism. Med rötterna i popens gyllene förflutna, och blicken fast riktad mot nya möjligheter och horisonter, har denna London-oktett introducerat sig som något av det bästa 2017 har kunnat erbjuda. Resan som precis påbörjats kommer heller inte stanna där – mer musik är på ingång, och nu kan vi presentera Superorganism på svensk mark för första gången. Den 26 februari står gruppen på Kägelbanans scen.


“They will fuck with your brain, turn it inside out, make you question what you knew to be possible from the art of using instruments to make music” – Noisey


Superorganism är ett sprudlande och gränslöst kollektiv bestående av åtta musiker hemmahörande över hela världen, varav sju just nu bor tillsammans i ett riktigt kollektiv i södra London. Det var i samma hus som projektet började ta fart, och efter att ha spelat in grunderna till genombrottshiten Something for Your M.I.N.D. och skickat den till deras kompis Orono som just då studerade i USA, förstod samtliga att det här hade potential att bli betydligt mycket mer än en hobby.
Sedan dess har gruppen fått sin musik uppmärksammad av bland annat Frank Ocean och Ezra Koenig, gjort ett hyllat TV-framträdande på Jools Holland och skrivit på för indiegiganten Domino Records. Superorganism gjorde sin första livespelning så sent som i höstas – att vara med på den här resan från ruta ett rekommenderas starkt.

Datum / Tid

måndag, 26 februari 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

190

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad