Menu

Sleaford Mods

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
måndag, 14 maj 2018 kl:20:00

Nottingham-duon Sleaford Mods har slitit på med tio album på lika många år av frenetisk DIY-musik som speglar den brittiska arbetarklassupplevelsen – smutsigt, direkt, minimalistiskt, ärligt och alldeles urbrittiskt. På senare tid har Jason Williamsson och Andrew Fearn äntligen fått de hyllningar som de förtjänar, och efter höstens utsålda Sverigebesök lär ingen längre tvivla på deras storhet.


I vår återvänder Sleaford Mods till Sverige för ytterligare tre nedslag – 12 maj på Inkonst i Malmö, 13 maj på Pustervik i Göteborg och slutligen 14 maj på Kägelbanan i Stockholm. Biljetterna släpps torsdag 15 februari kl 09:00.


Sleaford Mods startades av Jason Williamson tillsammans med Simon Parfrement och redan 2007 släpptes det första albumet som Sleaford Mods, men det dröjde tills 2012 då han fick sällskap av Andrew Fearn som det började ta fart ordentligt. Sleaford Mods karaktäriseras av sitt unika sound: med inspiration från åttiotalets postpunk rappar Jason Williamson över minimalistiska synthbeats med texter inspirerade av livet i Englands gråa industristäder.


Med både humor och ursinne går Sleaford Mods musik inte riktigt att jämföras med något annat i dag, och bandet skyr inget i sin kritik mot samhället. Sleaford Mods är Storbritanniens viktigaste rockakt i den Brexitvärld vi lever i.


Bandets tionde album “English Tapas” släpptes förra året till unisona hyllningar världen över, och är även duons första på anrika Rough Trade. Få band betyder lika mycket som Sleaford Mods gör just nu.

Datum / Tid

måndag, 14 maj 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad