Menu

47SOUL

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
söndag, 27 maj 2018 kl:20:00

47SOUL är ett av de mest lovande banden från Mellanöstern som har skapat eget sound och en unik musikgenre kallad Shamstep – en kraftfull blandning av traditionell gatumusik från Sham-regionen (Palestina, Libanon, Jordanien, Syrien) kombinerat med djupa elektroniska beats och influenser från funk, hiphop och rock. 47SOUL sjunger melodier som har ekat genom arabvärlden i århundraden, bandet sjunger melodierna på både arabiska och engelska.


Deras första hit singel "Intro to Shamstep" nådde över fyra miljoner visningar på Youtube. Bandet lockar en ung publik där varje live show slutar i obevekliga och tranceartade danser både på scen och bland publiken.


Efter att ha grundat gruppen i Jordanien 2013 och släppte de första låtarna i Mellanöstern – hittade de fyra begåvade musikerna sitt nya hem i London. Bandet har redan gjort flera brittiska festivalresor (till exempel Glastonbury, Womad, Boomtown Fair, Bestival) och har spelat på några av Londons bästa musikställen. Även i övriga Europa har 47SOUL övertygat folkmassor på festivaler som Roskilde Festival, Esperanzah, Amsterdam Roots eller c / o Pop. Nu väntar den första turnén genom Tyskland, Schweiz och Skandinavien. Till Stockholm och Södra Teatern kommer 47SOUL den 27 maj.


Efter det framgångsrika "Shamstep" skivan kommer deras efterlängtade första album "Balfron Promise" att släppas i februari 2018. Albumet och dess teman har inspirerats av både dagens moderna London och det senaste århundrades politik i Mellanöstern. Albumet är socialt relevant och lyriskt smart, "Balfron Promise" täcker alla delar av ett gränsöverskridande och pulserande musikalbum.


Presenteras i samarbete med Re:Orient. Med reservation för ändringar.

Datum / Tid

söndag, 27 maj 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250kr - 290

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad