Menu

Anderson East

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
fredag, 8 juni 2018 kl:20:00

Anderson East rullade in några heta sommardagar i augusti 2016 med sitt 8-manna soulband. Trots att han var helt ny artist gick publiken man ur huse för att se det unga stjärnskottet.


Att se Anderson East på en scen är närmast att likna med en uppenbarelse. Tänk er en mix av Joe Cocker och Tom Waits med Mike Jaggers energi, uppvuxen i den djupaste södern och med ett ungt, urgroovigt Southern Soul-band, pumpa ut sånger som alla låter som tidlösa Southern Soul klassiker! Det är oemotståndligt och helt fantastiskt.


Ed Sheeran-skrivna singeln All On My Mind släpptes i september och färska albumet Encore släpps i januari 2018. I samband med det kommer Anderson tillbaka för en exklusiv konsert den 30 januari på Kägelbanan i Stockholm.


Även de recensenter som såg Andersons första besök i Sverige var lyriska. Po Tidholm recenserade den utsålda konserten på Capitol i Stockholm 2016 för DN med orden:


“Han (Anderson East) har ett pojkaktigt sätt men en mogen röst och ett band som nog är det bästa jag hört på väldigt länge. De är åtta personer på den lilla scenen, men ingen gör någonting i onödan och arrangemangen är fulla av luft och lätthet, det är motståndslöst men samtidigt laddat. Man förstår knappt hur det går till, bitvis är deras tolkningar av gammal amerikansk rhythm & blues och soul helt i nivå med de klassiska inspelningarna från Famestudion i Alabama som de modellerat hela sitt uttryck utifrån.”


Presenteras i samarbete med Rootsy. Med reservation för eventuella ändringar.

Datum / Tid

fredag, 8 juni 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad