Menu

Blackberry Smoke

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
lördag, 8 mars 2014 kl:21:00

Amerikanska Blackberry Smoke är ett hårt arbetande band från den djupaste södern. Med upp till 250 konserter per år missionerar bandet runt om i världen med sin cocktail av gospel, bluegrass, arenarock, soul och en rejäl dos outlaw country. Den 8 mars kommer kvintetten till Kägelbanan på Södra Teatern i Stockholm för att frälsa den svenska publiken. Biljetterna släpps till försäljning fredag den 29 november kl 9.00.


Blackberry Smoke har varit aktiva som band sedan år 2000 och turnerat tillsammans med bland andra Zac Brown Band, ZZ Top, George Jones och Lynyrd Skynyrd. Genom aktivt turnerande i hemlandet och flera svängar i Europa har bandet svetsats samman till en grad som gör det omöjligt för nya ögonvittnen att inte kapitulera inför deras tunga och innehållsrika sydsatsrock.


Sedan starten har Blackberry Smoke släppt tre stycken studioalbum, två EP's och en live-DVD. I fjol blev vi knockade av det senaste plattan "The Whippoorwill" som gavs ut av countrysuperstjärnan Zac Browns bolag Southern Ground. Albumet befäste Blackberry Smoke som ett av genrens mest kvalitativa och intressanta band och vann dessutom en bred skara nya fans världen över.


Charlie Starr (sång, gitarr), Richard Turner (bas, sång), Brit Turner (trummor), Paul Jackson (gitarr, sång) och Brandon Still (keyboard). Detta är kvintetten vars musik bildat en smältdegel för jordens alla möjliga olika människor och musiksmaker. Blackberry Smoke må gå under fanan "sydstatsrock", men bakom huven på denna pålitliga pickup-truck rymmer en komplex men okonstlad värld med spår av såväl gammal Motown som 70-tals bluesig Pink Floyd. Allt insmort med en amerikansk motorolja av bästa kvaltet.


Lördag den 8 mars är det dags för den amerikanska turnémaskinen att besöka oss i Sverige. Det kommer bli tajt och röjigt och med största sannolikhet kommer du gå ifrån Kägelbanan i Stockholm med ett stort leende på dina läppar och genast värva nya fans till Blackberry Smoke. Det är så det alltid har funkat med det här bandet.

Datum / Tid

lördag, 8 mars 2014 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

185kr - 295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad