Menu

Alaska + Parham

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
lördag, 6 december 2014 kl:22:00

Johan â?Movitsâ? Reinhardt och Zacke har länge varit kamrater och gjort musik på varsina håll. Det är först nu, 10 år senare, de slår slag i saken på riktigt. Under ett jam i en loge i Berlin föddes Alaska. Ett jam som blev en singel som i sin tur blev en EP som plötsligt blev ett album som lett till en special-turné med tre stopp.


Med knivskarpa, samhällskritiska texter och med lite mer attityd skiljer sig trots allt Alaska från det Johan och Zacke hållit på med tidigare. Trots att Mördar-Anders ännu en gång ligger bakom produktionerna låter det nytt.


Efter att fram och tillbaka ha gästat på varandras verk och efter nästan tio år av vänskap var det på tiden att påbörja ett ordentligt samarbete. Men det var först när de stod och freestylade i en loge innan ett gig i Berlin som idéen faktiskt blev verklighet. De började leka med ordet â?bomberjackaâ? och så fort de var tillbaka i studion i Stockholm igen skrev de klart låten och lät trion Alaska ta form.


Första singeln mottogs varmt av både fans och av media och låten rullade in på radion direkt. Soundet är rakare, mer rått och texterna har mer budskap än vad både Zacke och Johan leverart tidigare. Båda har tidigare utryckt en längtan efter att göra mer spontan musik, något de båda kände att de fick utlopp för med Alaska. När duon gjort fem låtar på två veckor tänkte dom fuck it, vi gör en hel platta. För vad händer om man stänger av den logistiska hjärnhalvan och bara låter den vansinniga rap-hjärnhalvan få harva fritt? Resultatet blev Alaskas debutalbum - tio råa och vansinnigt tunga låtar med samarbeten med bland annat Joy Mâ??batha, Som Fan och Erik Nordström (Ansiktet, Lilla Sällskapet).


Överallt på sociala medier undrar fansen när de ska få chansen att se Alaska spela live, och äntligen har vi svaret. Den hyllade trion gör en special-turné med tre stopp i Lund, Göteborg samt i Stockholm. Stockholm som numera är hemmaplan gästas av Göteborgs-favoriten Parham på Kägelbanan.

Datum / Tid

lördag, 6 december 2014 kl: 22:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad