Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 20:00

Damir Imamovic

Kägelbanan Södra TeaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Damir Imamovic är en av Bosniens och Hercegovina främsta sevdah-artister. Damirs traditionella sevdah är en slags bosnisk blues eller fado med ottomanska rötter, korsbefruktad med modern jazz.


â?Sevdahâ? betyder kärlek och â?sevdalinkaâ? är ett sätt att beskriva själen. Denna melankoliska sångstil, som är karaktäristiskt för Bosnien och Hercegovina, uttrycker längtan, passion och obesvarad kärlek.


Ordet â??Takht" är av persiskt ursprung och betecknar en scen, en tron, eller ett podium. På bosniska, kroatiska och serbiska blev det bevarat som Tahta vilket betecknar ett podium och Tahtali som betyder platt sång. Detta är i vår nutid en av de viktigaste rötterna inom musikgenren Sevdah.


Damir Imamovic Sevdah Takht korsar gränserna mellan existerande genrer och hämtar inspiration från olika traditioner. Efter två mycket framgångsrika skivor med Damir Imamovic Trio och ett par soloalbum tar Damir tillsammans med sitt nya band ett nytt steg i den fortsatta utforskningen av Sevdah-genren.


Vid sin sida i Sevdah Takht har Damir ImamoviÄ? den här gången:â?¨
Nenad Kovacic (född 1982, Zagreb, Kroatien) - En trumslagare och utforskare av rytmer med bred erfarenhet och inspiration från Balkanmusiken. Hemma i Zagreb driver han en skola som inriktar sig på afrikanska rytmer. Dessutom skriver Nenad musik för teater samt film och är medlem i flera världsmusikband i sin hemstad.


Ivan Mihajlovic (född 1980, Kladovo, Serbien) - En av Belgrads mest spännande unga basister! Förutom att han har medverkat i ett flertal band skriver han även musik för film och teater.


Missa inte detta unika konsert med â?Själens musikâ?!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-05-10 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Damir Imamovic

Damir Imamovic, Ostavljen Sam Vec Odavno på Spotify

Damir Imamovic

Ostavljen Sam Vec Odavno

Damir Imamovic, Dva Se Draga på Spotify

Damir Imamovic

Dva Se Draga

Damir Imamovic, Put putuje Latif-aga på Spotify

Svrzina Ku?a

Put putuje Latif-aga