Menu

Ariel Pink

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
söndag, 8 november 2015 kl:21:00

Ariel Pink är en artist som gör livet bättre och roligare. Med mastodontalbumet Pom Pom, innehållandes 17 färska låtar i bagaget, välkomnar vi honom med öppen famn till Kägelbanan. Support blir Jack Name. Biljetterna är släppta!


Med popinfluenser från giganter som Hall & Oates, Michael Jackson, 10cc, Fleetwood Mac och inte minst David Bowie började Rosenberg skriva låtar redan vid 10 års ålder. Efter en kort vända på konsthögskolan California Institute of the Arts bytte han bana för gott, satsade helhjärtat på musiken och spelade in över 500(!) låtar innan genombrottet kom.


Det var 2003, under en spelning med Animal Collective som LA-sonen lyckades ge en CD med egeninspelat material till en av medlemmarna av kollektivet. Resten är, som man säger, historia. Bandet tog honom under sina vingar och 2004 släpptes skivan The Doldrums, under namnet Ariel Pinkâ??s Haunted Graffiti på Animal Collectives egna label Paw Tracks. Skivan följdes upp med en rad både större och mindre släpp, vilka inkluderade ett flertal hyllade samarbeten med andra artister.


Sedan 2009 ligger Ariel Pink på skivbolaget 4AD och med nya skivan i ryggen är han hetare än någonsin. Den 8 november är han i Sverige för en exklusiv spelning på Kägelbanan i Stockholm tillsammans med supportakten Jack Name (bekant som gitarristen bredvid Tim Presley i White Fence). Bra kväll. Välkommen.

Datum / Tid

söndag, 8 november 2015 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad