Menu

Mikal Cronin

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
torsdag, 12 november 2015 kl:21:00

MCIII är kaliforniske singer-songwritern Mikal Cronins tredje album, som utmärker sig genom rika arrangemang, slående melodiösa inslag och den djupt personliga lyrik som Cronin gjort sig känd för. Albumet skrevs och spelades in under 2014 mellan långa turnévändor, och är delat i två distinkta halvor. A-sidan är en glittrande tsunami av rasande poplåtar, medan B-sidan är något av en konceptskiva i miniatyr - den trollbindande återberättelsen av vad Cronin själv kallar för sin "coming-of-age"-historia; Ensam och på drift i den amerikanska nordvästern, kämpandes med svåra ryggsmärtor och en självbild i upplösning. "Det handlar om ett avgörande ögonblick i mitt liv som förändrade allt inom loppet av bara några månader", säger han. "Det var vändpunkten som ledde mig in på det jag ägnar mig åt idag".


Precis som på den självbetitlade debuten 2011, och 2013 års MCII, så har Cronin arrangerat all musik och spelat nästan alla instrument själv, inklusive det grekiska stränginstrumentet tzouras, som köptes i Aten under pågående turné. Vi hör valthorn, saxofon och trumpet, känslofyllda crescendon och hjärtskärande vändningar. Cronin är inte längre nöjd med ljudet av "bara en" stråkmusiker, och har därför istället arrangerat partitur för hel stråkkvartett.


"Det är en fortsättning på det jag försökt göra tidigare, men jag har hittat bättre sätt att göra det på", säger Cronin.

Datum / Tid

torsdag, 12 november 2015 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad