Menu

Lightning Bolt

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
fredag, 4 december 2015 kl:21:00

Fritzâ??s Corner presenterar Lightning Bolt


Äntligen! Som vi har väntat på ett återbesök av världens bästa Ligtning Bolt! Det är sju år sen de sist besökte Sverige och Fritzâ??s Corner. Missa inte vinterns absoluta måstespelning den 4:e december på Kägelbanan.
LIGHTNING BOLT (US)
När det kommer till maximal, öronrensande, hyperintensiv noiserock är Lightning Bolt ensamma herrar på täppan. I över två decennier har Rhode Island-duon utvecklat och revolutionerat den extrema rocken på otaliga sätt. Deras spelningar kan kategoriseras till det mer vanvettiga i spektrat. Live är Lightning Bolt ett organiserat kaos. Brian Chippendale har svart bälte i trummor. Manisk och hårtslående. Bassisten Brian Gibson använder sig av ett specialbyggt femsträngat monster. De turnerar ofta med egenbyggda stärkare och man ser dem sällan på scenen, utan föredrar närheten till publiken som golvspelningarna ger.
â?Fantasy Empireâ?, bandets sjätte album och första på fem år, släpptes i våras via Thrill Jockey. Skivan har fått magiska recensioner i så gott som all respekterad musikmedia.
Utöver Lightning Bolt hjälper Chippendale artister så som bl.a. Björk och Boredoms, spelar med sina andra projekt som Black Pus och Mindflayer, samt skapar seriekonst och formger i princip alla egna släpp. Gibson spelar också med bandet Wizardzz och gör tv-spel med egna firman Drool.

Datum / Tid

fredag, 4 december 2015 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad