Tensta Gospel Choir

Kägelbanan Södra TeaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Efter en spelning med Tensta Gospel Choir kom en dam fram till körledaren och sa: â??this is like Harlem in the 60â??sâ?. Och det är precis det du får när du besöker Kägelbanan denna kväll - en resa rakt in i Harlems gospelhjärta. Sedan 1996 har kören samlats i Tensta och experimenterat med musik från gospelns olika epoker. Här ljudas spirituals, klassisk gospel och modern gospel med blues, jazz, soul och funk. Tensta Gospel Choir har setts på Konserthuset, Cirkus, Grammisgalan, Allsång på Skansen och även med den extravaganta Jenny Wilson, ett samarbete som har fått mycket gott mottagande. 30 vokalister med ett supesvängigt band bjuder på en gospelupplevelse du bara kan få från Tensta Gospel Choir. Här får livets frågor Gospel som facit. Rå, ärlig och upplyftande gospel!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-08-23 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Tensta Gospel Choir

Tensta Gospel Choir bildades 1996 i stockholmsförorten Tensta av Michelle Nakagawa. Kören består i dag (2015) av 56 personer som framför en blandning av soul, blues, r&b och jazz, musikstilar som alla har sin rötter i gospeln.


Tensta Gospel Choir deltar regelbundet vid gudstjänster i Tenstakyrkan och ger konserter varje jul och vår. Kören uppträder ofta vid olika evenemang utanför kyrkan och har bland annat uppträtt på jazzklubben Fasching, Allsång på Skansen, Sommarkrysset och vid EM-finalen i damfotboll 2013.