Menu

Oh Land

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
lördag, 7 november 2015 kl:21:00

Oh Land är en av Danmarks just nu mest intressanta artister. Hennes unika sound kan jämföras med en mix av Robyn, Feist och Lily Allen, och med bakgrund som professionell dansare skapar hon effektfullt koreograferade och teatraliska framträdanden. 7e november upplever vi henne live på Kägelbanan i Stockholm.


Nanna Øland Fabricius, mer känd som artisten Oh Land, hamnade mitt i en musikkarriär 2008, under inte helt vanliga omständigheter. När tio års utbildning på bland annat Svenska Balettakademien och en spirande karriär som balettdansös på grund av en skada fick ett abrupt slut, vände hon sig till musiken för att få utlopp för sin kreativitet. Vid 22 år ålder skrev och producerade Oh Land sitt första album â?Faunaâ?, som fick stor uppmärksamhet i musikpress. Det var hur hon arbetade under med â?Faunaâ? som skulle sätta rutinen för hur hon skulle skapa musik i framtiden, där den egna produktionen återigen står i fokus.


Oh Lands senaste och fjärde album, â?Earth Sickâ?, markerar en återgång till rötterna; att skriva, spela in och producera allt själv i hemmet, med hjälp av familj och vänner. â?Earth Sickâ? är en hybrid av tunna lager av symfoniska och elektroniska ljud som vävs tillsammans till ett fantastiskt ljudlandskap. Singeln â?Slowâ? som kom tidigare i sommar är ett samarbete med hennes landsmän Turboweekend, och hon har tidigare samarbetat med bland andra Gym Class Heros och Yuksek.


Oh Land har spenderat den större delen av de senaste fyra åren på vägarna. Hon har headlineat turnéer och varit support till bland andra Katy Perry och Sia. I november intar Oh Land Kägelbanan för en intim Stockholmsspelning. Det är alldeles, alldeles för bra för att missa.

Datum / Tid

lördag, 7 november 2015 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

165

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad