Menu

Issa Band

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
onsdag, 30 mars 2016 kl:19:00

Bandet ISSA, en salig blandning av musiker med olika musikaliska bakgrunder, grundades 2013 vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Eftersom Kristinas musik bygger mycket på melodier och harmonier, valde hon att arbeta med främst folkmusiker utan även
improvisations musiker.
Arabiska våren kretsar kring kriget i Mellanöstern. Om allt som det fruktansvärda. Men även om hoppet. En motsvarighet till nyhetsrapportering vi är vana vid och kan ha tagit som sanning. Men det finns hopp för Syrien om vi kämpar tillsammans. Issa band som spelar live och videokonstnärer Donovan von Marten samarbetar med musiken genom specialtillverkad grafik projiceras på bandets kläder.


Bandets ljudtekniker Joel Billie kommer i denna konsert för att stå på scen och agera ljudkonstnär som en del av bandet.
Issa släpptes förra året debutalbumet "Afraid of whales". Sedan dess har bandet turnerat i Frankrike och Sverige. Spelningar i Tyskland är på gång. Medlemmarna i bandet spelar i flera band, bland annat Partiet, Trolska Polska och Adeln.


Detta projekt innehåller också en film, Women on Walls, en dokumentär om kvinnliga gatukonstnärer i Kairo. Om du använder konsten som motstånd och position. Filmen är gjord av Neta Norrmo och hade premiär på Göteborgs Filmfestival tidigare i år. Detta kan visas före konserten eller i en workshop som kan ges.


Kristina Issa är från Syrien, har vuxit upp i Sverige. På fyra år, ville hon att organisera detta projekt. "Jag gör det eftersom mina föräldrar tog mig till ett land där jag har fått frihet att uttrycka min konst. Därför måste jag dra nytta av det och använda den för något bra för dem som inte kan."


Kristina är en låtskrivare, harpist, pianist och sångare. Hon var 18 år gammal vid individuellt program på Musikhögskolan i Göteborg och är nu sitt förtas år på master i Världsmusik. Kristina har också skrivit musik för en monolog föreställning på Dramaten i Stockholm med harpa, violin och loop-pedal. Hon är också involverad i Popkollo.

Datum / Tid

onsdag, 30 mars 2016 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad