Menu

JAAKKO EINO KALEVI [FI] + BILLYS DREAM

Stockholm

Kollektivet Livet Bar & Scen
onsdag, 13 december 2023 kl:19:00

Live på Kollektivet Livet Bar & Scen, Stockholm

Onsdag 13 December 2023
Dörrar 19.00
Biljettsläpp måndag 11 september kl 12.00
Support: Billys Dream
DJ: Chili Bendt

Det musikaliska pop-geniet från Finland, Jaakko Eino Kalevi släpper det nya dubbelalbumet "Chaos Magic" 17e November. Elementär pop och barockelektronik, spetsad med melodi och mystik, det är finländarens vildaste uttalande hittills. Den 13 december kommer han med sitt liveband och uppträder på Kollektivet Livet!
Stilmässigt täcker albumet Chaos Magic en hel del mark, från den iscoola nyvågen av huvudspåret "I Forget" och delirium från "Dinos Deo" till det suggestiva discot med "Galactic Romance" och "Night Walk". Demonerna för albumet har tagit form under de senaste två åren och gjordes på olika platser i Europa – på artistresidens i Genève och Maajaam, Estland, och i studior i Berlin och den grekiska ön Hydra – innan de utvecklades i Aten på Mutual Sound Studios, en plats nära Jaakkos hjärta, drivs av hans vän Teemu Takatalo, som co-producerade och mixade Chaos Magic tillsammans med Jaakko.
Ett album som är mycket grundat i skönheten i samarbete och, med Jaakkos ord, "a back to the roots album", Chaos Magic "är en samling låtar från en viss period utan att försöka knyta ihop dem". Inspirerad av hans nya hem och det grekiska ordet kháos, "som betyder en avgrund eller ett tomrum som skapades när jorden och himlen skildes åt", finner albumets eklektiska, underbara ljud skönhet i vardagens kaotiska natur.

Datum / Tid

onsdag, 13 december 2023 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Kollektivet Livet Bar & Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad