Menu

UKS på Konstakademien: Metamorfoser

Stockholm

Konstakademien | Musik I Uppland
lördag, 14 september 2019 kl:16:00

Konserten på Konstakademien arrangeras av Musik i Uppland i samarbete med Konstakademien. För information om konsertplatsen och tillgänglighet hänvisas till Konstakdemiens webbplats.


Uppsala Kammarsolister


Program:
Richard Strauss: Metamorfoser
Arnold Schönberg: Verklärte Nacht
Gäster: Marie Macleod, cello och Håkan Ehrén, kontrabas


Känslostark musik med drivkraft och i ständig förvandling startar upp säsongen for Uppsala Kammarsolister. Strauss gripande och eftertänksamma Metamorfoser, en septett som kom till i slutskedet och i ruinerna av andra världskriget. På programmet står aven Schönbergs Verklärte Nacht. Schönberg lät sig inspireras av en dikt med samma namn av Richard Dehmel där mörk kärlekssorg förändras till ljus förlåtelse.


Ensemblen förstärks har med cellisten Marie Macleod och kontrabasisten Hakan Ehren, solocellist respektive stämledare i Kungliga Filharmonikerna.


Uppsala Kammarsolister består av Klara Hellgren, violin, Bernt Lysell, violin, Ylva-Li Zilliacus, viola, Per Nyström, cello och Nils-Erik Sparf, violin. Repertoaren sträcker sig från barock till nutida musik och ensemblen hyllas ofta, inte minst internationellt, för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Varje spelår utarbetar de omsorgsfullt en kammarmusikserie, ofta tillsammans med välkända gäster. En serie som Uppsalapubliken uppskattar och gärna återvänder till, år efter år. Serien dubbleras också på Konstakademien i Stockholm. Uppsala Kammarsolister är en av Musik i Upplands tre ensembler.


Alla fem musikerna utgör också stommen i Uppsala Kammarorkesters stråksektion.

Datum / Tid

lördag, 14 september 2019 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Konstakademien | Musik I Uppland

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

185

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad