UKS på Konstakademien: Tystnad

Konstakademien | Musik I UpplandDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Konserten på Konstakademien arrangeras av Musik i Uppland i samarbete med Konstakademien. För information om konsertplatsen och tillgänglighet hänvisas till Konstakdemiens webbplats.


Uppsala Kammarsolister


Reflektioner: Ann Lagerström
Program
Anton Webern: Stråkkvartett op 5
P?teris Vasks: Stråkkvartett nr 3
Sally Beamish: Stråkkvintett ”Epilogue”
Ingvar Lidholm: Musik för stråkar
John Cage: 4’33


I tystnaden hör vi vår omgivning. Uppsala Kammarsolister har sytt ihop ett program ur temat ”Tystnad”. För varje kompositör i programmet har tystnaden en betydelse på olika sätt. Ann Lagerström, författare, journalist, föreläsare och existentiell vägledare reflekterar över temat.


Uppsala Kammarsolister består av Klara Hellgren, violin, Bernt Lysell, violin, Ylva-Li Zilliacus, viola, Per Nyström, cello och Nils-Erik Sparf, violin. Repertoaren sträcker sig från barock till nutida musik och ensemblen hyllas ofta, inte minst internationellt, för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Varje spelår utarbetar de omsorgsfullt en kammarmusikserie, ofta tillsammans med välkända gäster. En serie som Uppsalapubliken uppskattar och gärna återvänder till, år efter år. Serien dubbleras också på Konstakademien i Stockholm. Uppsala Kammarsolister är en av Musik i Upplands tre ensembler.


Alla fem musikerna utgör också stommen i Uppsala Kammarorkesters stråksektion.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-26 16:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: