Menu

jazz@konstakademien: Örjan Hultén & Adam Forkelid

Stockholm

Konstakademien
lördag, 11 januari 2020 kl:18:00

Välkommen till en ny jazzscen i Stockholm där spännande musik framförs i intim miljö med utmärkt akustisk och Piano Visions konsertflygel i centrum!


Program:
För tio år sedan bildade Örjan Hultén sin kvartett Orion. Grundpelarna var pianisten Adam Forkelid och Örjan på saxofon, och de spelade en hel del i duoformat innan det blev en kvartett. Nu återförenas Örjan och Adam som duo igen, och det gnistrar om musiken! Båda musikerna har tagit med sig nya spännande kompositioner och säkert får vi höra några guldkorn ur kvartettrepertoaren i nytolkningar av dessa två förnämliga improvisatörer. Örjan Hultén, saxofoner Adam Forkelid, piano


Örjan Hultén är kompositör, bandledare och en av Sveriges främsta saxofonister. En musikalisk sökare som ständigt letar efter nästa utmaning. Sopran- och tenorsaxofonist med en lång och varierad karriär bakom sig. Han är en lysande solist som kombinerar öppenhet med struktur. I sina kompositioner rör han sig fritt över gränser och genrer. Ibland hörs drag från Mellanöstern och Balkan, ibland kan man skönja drag av Wayne Shorter eller Joni Mitchell. Men de tydligaste spåren är hans egna. Örjan leder sin egna kvartett Orion sen tio år tillbaka och har en trio tillsammans med Filip Augustson och Fredrik Rundqvist. Han hörs också i en rad andra band som t ex niomannabandet Horncraft och Tassos Spiliotopoulos Quartet.


Adam Forkelid är en av de mest framstående jazzpianisterna i landet. Han spelar med en rad egna grupper, som den innovativa trion Lekverk, framåtblickande elektrojazzgruppen Soundscape Orchestra och den egensinniga kvartetten PACE. Adam släppte förra året en uppmärksammad trioskiva i eget namn, med mästerbasisten Georg Riedel och trumfenomenet Jon Fält. Meritlistan inkluderar även musiker och band som Joakim Milder, Magnus Öström, Rigmor Gustafsson, Peter Asplund, Kjell Fagéus, Norrbotten Big Band, Gavin Bryars, Louis Cole och Genevive Artadi. Adam är också huvudlärare i jazzpiano på KMH och har mottagit flera stipendier och utmärkelser som musiker och kompositör, bl a från Bert Levins Stiftelse och STIM.

Datum / Tid

lördag, 11 januari 2020 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Konstakademien

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad