Menu

Gula Grodan

Stockholm

Kulturens hus - Stora salen
fredag, 6 maj 2022 kl:08:00

Gula grodan är en föreställning som inte liknar någon annan föreställning du har sett. Underhållaren och rimvirtuosen Jacke Sjödin och trollkarlen och Talangvinnaren Johan Ståhl har tillsammans med pianisten Sanna Hodell skapat ett obegripligt stycke ordmagi där publiken involveras i en saga bland prinsessor, kungar, slott och en liten gul groda. Föreställningen blandar saga och show och musik med rim och trolleri och dagsaktualiteter där varje kväll är absolut unik!

Föreställningen sjösattes redan 2017, och nu har Jacke & Johan slipat på den ytterligare. Trots att publik och recensenter var eniga reda då:


”Man vill knappt gå efteråt!” (Upsala Nya Tidning)

Läs mer på www.1000applader.seOM JACKEJacke Sjödin är underhållaren som gjort rimmet till en alldeles egen scenisk nisch. Han har skrivit och satt upp otaliga föreställningar, bland annat med Helen Sjöholm på Katalin i Uppsala. Under pandemiåret roade han sig med att skriva sånger om coronan som han publicerade på Facebook och Youtube. Det blev 40 låtar som till dags dato har streamats närmare 10 miljoner gånger.OM JOHANJohan Ståhl är en av landets absolut främsta trollkarlar. Han har rest över hela världen och vunnit otaliga priset för sin scenkonst, bland annat en silvermedalj i VM. Under pandemiåret roade han sig med att lägga runt tusen timmar på att skapa ett par nya nummer som tog honom hela vägen till segern i TV4:s Talang 2020.OM SANNASanna Hodell är pianist, sångerska och multibegåvning som behärskar allt från opera och klassiskt till jazz och rock. Hon har undervisat ett tjugotal år vid Operahögskolan i Stockholm och är verksam som pianist, repetitör, sångerska, språkcoach och sufflös vid stadsteatrarna i Uppsala och Malmö samt operahusen i Stockholm och Göteborg. Hon titulerar sig numera också blomsterodlare.

FÖRESTÄLLNINGSFAKTAManus - Jacke Sjödin i ständiga manusmöten med Johan Ståhl

Regi Ensemblen

Teknik Nordlander Produktion

Scenografi Hanna Cecilia Lindkvist

Grafisk form Påhl Sundström

Producent Anna Wikestedt Fällmar

Arrangör 1000 Applåder ABLängd Ca 90 minuter

Datum / Tid


fredag, 6 maj 2022 kl:08:00

Plats

Kulturens hus - Stora salen Karta

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        
Datum: Alla dagar
Välj stad

Tillbaka Sök

Välj stad