Menu

2017 International Congress Of Voice Teachers

Stockholm

Kungliga Musikhögskolan, Stockholm
onsdag, 2 augusti 2017 kl:00:00

”The Future of Singing” är temat för världskongressen för röstpedagoger ICVT 2017 – International Congress for Voice Teachers – som hålls i Stockholm den 2-6 augusti 2017.

Temat för kongressen, som i år firar 30-årsjubileum, är The Future of Singing. Tradition and Science in Harmony. Det är nionde gången ICVT arrangeras och första gången i Sverige. Värd är Svenska Sång- och Talpedagogförbundet SSTPF, som är ett av världens äldsta pedagogförbund, grundat år 1933. Kongressen – som hålls på nya Kungliga Musikhögskolan i Stockholm – bjuder på både seminarier, workshops, föreläsningar samt konserter, och programmet innefattar världsnamn inom röstpedagogik och sång.

Under eventet kommer du exempelvis kunna uppleva en föreläsning om den kvinnliga sångrösten, av otolaryngologen och foniatrikern Matthias Echtenach, och en föreläsning av Dr André de Quadros, som är involverad i flera gränsöverskridande musik- och körprojekt, världen över. Besökaren kan också ta del av en masterclass med operasångaren George Shirley, som tilldelades the 2014 National Medal of Arts av president Barack Obama och en masterclass med David Jones, författaren av boken Guide to Old World Singing: Concepts of the Italian and Swedish-Italian Singing Schools. Dessutom kommer evenemanget erbjuda en masterclass med operasångerskan Barbro Marklund, som har samlat operaarior för unga sångare och vars bok i ämnet snart kommer lanseras.

Förutom kongressens ordinarie program bjuder Stockholms stad in till mottagning på Stadshuset. Det blir även visning av Kungliga Slottet samt en konsert i Riddarhuset, med temat ”Kunglig Musik”. På programmet står även besök på Drottningholms Slottsteater och Artipelag, och deltagarna kommer även kunna se Mozarts opera ”Cosi fan tutte” på Drottningholmsoperan.

Se hela programmet på hemsidan: https://icvt2017.com/programme/

Datum / Tid

onsdag, 2 augusti 2017 kl: 00:00

Plats

Stockholm, Kungliga Musikhögskolan, Stockholm

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

1500

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad