Menu

The Armed Man

Stockholm

Kungsholms kyrka Stockholm
lördag, 26 oktober 2019 kl:17:00

bTHE ARMED MAN – a Mass for Peace /b

Så länge det finns människor så är fredsfrågor alltid aktuella. Inom alla religioner är det otvivelaktigt så att kärlek och fred är något som skall efterstävas. Det är centrala begrepp som på många sätt förenar inte minst judar, kristna och muslimer över hela jordklotet. Därför blir det extra tragiskt när människor tar till vapen i Guds namn, eller för sin tros skull. I vårt multikulturella och multireligiösa samhälle idag är därför religionsdialog viktigare än någonsin. Vi måste närma oss varandra i vår gemensamma strävan efter fred och förståelse sinsemellan.

Mot den bakgrunden har skapats en mässa för fred av walesiska kompositören Karl Jenkins (f. 1944). Verket beställdes av Royal Armouries Museum för att fira millennieskiftet. Guy Wilson, dåvarande chef för museet, valde de texter som kompositionen innehåller. Tillägnad offren för det då pågående kriget i Kosovo, den 25 april 2000 på Royal Albert Hall i London. En CD-inspelning släpptes den 10 september 2001, dagen innan attackerna på World Trade Center. Det är en uppmaning till fred genom en skildring av krigets fasor - ett tema som överskrider kulturella och religiösa skillnader. Jenkins kombinerade delar från Katolska mässan, verser från Bibeln (Psaltaren och Uppenbarelseboken), den franska 1400-tals sången Lhomme armé, ett islamiskt böneutrop, ett utdrag ur det hinduiska Mahabharata, samt de olika poeterna Toge Sankichi, Rudyard Kipling, John Dryden, Jonathan Swift, Guy Wilson, Sir Thomas Malory, och Alfred Lord Tennyson.

Lördag den 26 okt kl 17.00 i Kungsholms kyrka, och Söndag den 27 okt kl 17 i Tibble kyrka kan ni lyssna på detta gripande och högst betydelsefulla verk. Medverkar gör Täby musikklasser, Tibble kammarkör, Tibble vokalensemble, Kammarkören Cantate, Täby Symfoniorkester, Anna Holm samt Chokri Mensi, under ledning av Cecilia Franzén, Roland Möhle och Karin Skogberg Ankarmo. Biljettpris 109 kr via www.ticketmaster.se.

Datum / Tid

lördag, 26 oktober 2019 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Kungsholms kyrka Stockholm

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad