Doug Seegers (US)

Lasse I ParkenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Porter & Thorells Syndrom i samarbete med Rootsy Live STHLM presenterar:


DOUG SEEGERS (US)


Lasse i Parken
Lördag 24 augusti
Dörrar: 17:00
Konsert fr.: 19.30
Förköp: 295 kr
Biljetter i dörren: 350 kr


OBS! Endast ståplats. Ett begränsat antal sittplatser finns. Först till kvarn!


Matgäster garanteras sittplats, boka bord på: info@lasseiparken.se
Obs! Begränsat antal platser, boka i tid!


DOUG SEEGERS
Som många av er vet så bjuder en sommar på Lasse i Parken på en massa trevliga, återkommande inslag på musikscenen. Vi är oerhört glada att Doug Seegers är en del av den fina traditionen, och självklart kommer han till parken i sommar igen. Med en ny skiva i ryggen och det sammansvetsade bandet utlovas ännu en fantastisk kväll med " Cinderella Man".


Varmt välkomna!11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-24 17:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Doug Seegers

Doug Seegers, Going Down To The River på Spotify

Livemusiken från Jills Veranda Nashville

Going Down To The River

Doug Seegers, Going Down To The River på Spotify

Going Down To The River

Going Down To The River

Doug Seegers, Boulder To Birmingham på Spotify

In Tandem

Boulder To Birmingham

Doug Seegers blev känd för svenska folket när han medverkade i TV-programmet Jills veranda den 5 mars 2014. Seegers, som vid tillfället var hemlös, satt på en parkbänk i Nashville när produktionsteamet från Eyeworks stötte på honom. Doug framförde sin låt "Going Down to the River" som Jill Johnson och Magnus Carlson gillade så pass mycket att de ville spela in låten i Johnny Cash gamla studio och bygga det sista avsnittet kring Doug, hans låt och bakgrund.


Doug Seegers fick stort genomslag efter sin medverkan i programmet. Seegers facebooksida gick från 200 fans till cirka 13 000 fans på ett dygn. Avsnittet var det mest delade på SVT Play fram till att det av rättighetsskäl togs bort. Låten "Going Down to the River" låg 1 på iTunes topplista i 12 dagar i sträck. Låten återfanns på albumet Livemusiken från Jills veranda, Nashville som placerade sig som 1 på Sverigetopplistan och som sålt guld. Ett skivkontrakt med Lionheart Music Group resulterade i utgivningen av hans debutalbum med samma namn som singeln, "Going Down to the River", och släpptes den 28 maj 2014. Albumet gästades av Emmylou Harris och Buddy Miller och producerades av Will Kimbrough. Albumet sålde guld (20 000 album) i början av augusti och har vid tre tillfällen nått första platsen på Sveriges officiella topplista (15 av hittills 18 veckor på topp 10).


Seegers bokades för 70 spelningar en första vända i Sverige sommaren 2014, bland annat på festivalen Stockholm Music & Arts.
Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook